Класически ЦСКА с нова победа и шест точки пред Лудогорец


В. Мухарски

Класически ЦСКА с нова победа и шест точки пред Лудогорец

ЦСКА отново е с шест точки на върха пред втория в класирането - Лудогорец Разград. "Армейците" днес се наложиха с класическото 3:0 над Светкавица в среща от 23-ия кръг от родната "А" група.

Мачът започна отлично за "червените". Още при първата атака на ЦСКА, вратарят на Светкавица - Георгиев бе изгонен за игра с ръка извън наказателното поле в опит да предотврати удар на Слави Костов. По този начин гостите от Търговище останаха с 10 души и задачата им стана още по-трудна.

В 9-ата минута логичното се случи и Антон Карачамаков откри резултата след добре изпълнен удар от фаул - 1:0. В 34-ата минута отново роденият в село Ново Делчево юноша на Пирин бе близо до гол от фаул, но този път нямаше късмет и прати топката на сантиметри от страничния стълб.

В края на първата част играчите на Стойчо Младенов стигнаха до нови два гола. В 39-ата минута отново от статично положение, но този път Галчев прати топката във вратата на гостите - 2:0.

Четири минути преди края на първото полувреме Карачанаков проби добре отдясно и пусна към Паун, който чукна топката в празната врата и оформи крайния резултат - 3:0 за 31-кратните шампиони на страната. След почивката играчите от Търговище бяха близо до почетно попадение, но Дамянов нацели напречната греда след прехвърлящ удар.

След успеха си днес, ЦСКА е лидер в класирането с актив от 57 точки, докато Лудогорец имат 51 пункта. Светкавица остава на последно място със скромните седем точки.

Снимка: Илияна Енчева

  Сподели
89