Левски ще вземе глътка въздух срещу закъсалия Локомотив


В. Мухарски

Левски ще вземе глътка въздух срещу закъсалия Локомотив

Локомотив София - Левски
Стадион: "Славия"
Час: 16.00
Съдия: Радан Мирянов от Варна

Локомотив София приема Левски на стадион „Славия” в среща от 23-ия кръг от родната „А” група. „Железничарите” не могат да играят на свой терен в столичия квартал „Надежда”, тъй като съоражението  няма лиценз. „Червено-черните” вече дори претърпяха служебна  загуба (от Славия) преди няколко кръга поради тази причина. Като се има предвид кризата, в която се намира столичното Локо, „сините” се очертават фаворити в тази среща.

Тимът от „Герена” претърпя доста промени през седмицата. След поредната загуба за първенство (този път от Лудогорец), старши треньора на отбора Георги Иванов подаде оставка. До последно се водеха преговори с Мъри Стоилов, който желаеше да върне в отбора и Наско Сираков. Това обаче не се понрави на шефът на Левски Тодор Батков и в крайна сметка от клуба обявиха назначаването на Илиан Илиев като нов наставник. Това обаче ще стане факт след края на първенството, а до тогава отбора ще бъде воден от тандема – Ясен Петров и Викторио Павлов. Петров водеше „сините” през миналия шампионат, а до момента работеше като скаут в Левски.

Все някой трябва да вади кестените от огъня, а мен не ме е страх от предизвикателства. Не съм магьосник и за един ден не мога да променя много неща. най-важното е да повдигнем настроението на футболистите", заяви Пловдивския Джанини.

В групата за за мача с Локо София попаднаха няколко юноши от школата на „сините”. Това са вратарят Александър Любенов, който ще е резерва на Пламен Илиев, тъй като Божидар Митрев е контузен. Освен това сред избраниците на Ясен Петров и Викторио Павлов са и младите Радослав Цонев, Антонио Вутов и Тодор Чаворски. В групата липсват наказаните Владимир Гаджев, Христо Йовов и Орлин Старокин, както и контузените Нуно Пинто и Тони Калво.

Срещата на стадион „Славия” ще бъде интересна и заради сблъсъка между двамата треньори. Наставникът на Локомотив София Антон Велков и този на Левски Ясен Петров се познават отлично, след като двамата бяха колеги на този пост в отбора на Локомотив Пловдив.

Велков има доста кадрови проблеми преди столичното дерби. Аут от състава на „железничарите“ са Владимир Манчев, който вкара двете попадения за единствената победа през пролетта на отбора досега (2:1 над Локо Пловдив), както и капитанът Кристиян Добрев и младият Мирослав Коев. За сметка на това Атанас Борносузов, който бе картотекиран в клуба през седмицата след свободен трансфер от Славия, ще може да вземе участие в срещата. Самият той заяви, че не се чувства в оптимална форма, но ще даде всичко от себе си в тази среща. Андрей Атанасов и Владимир Богданович също се завръщат в състава на столичното Локо.

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
226