Левски ще стъпи накриво и в Ловеч


В. Мухарски

Левски ще стъпи накриво и в Ловеч

Литекс - Левски
Стадион: "Градски", Ловеч
Дата: 29.03.2012г.
Час: 17:45
Съдия: Станислав Тодоров

Литекс приема Левски на градския стадион в Ловеч в среща от 21-ви кръг на родната „А” група. „Оранжевите” са фаворити в срещата, най вече заради кризата, която има в столичния тим. Преди броени дни „сините” загубиха на „Герена” от Миньор Перник с 1:0 и това накара треньора на отбора Николай Костов да си подаде оставката. Така и не се стигна до решение кой да бъде назначен на неговата длъжност и в крайна сметка отново изпълнителният директор на Левски Георги Иванов ще бъде наставник на отбора. Гонзо водеше отбора преди да бъде назначен Костов, но тогава не успя да изпълни целите и амбициите на отбора и логично бе заменен.

Самият Иванов заяви, че не е изгарял от желание да поеме "сините", но го е направил, защото никой друг не иска: "Не изгарях от толкова голямо желание да бъда треньор, но затова сме в Левски. Трябва да носим отговорност. Ако се представим лошо, знам какво ще се изсипе върху мен, но аз не се притеснявам, свикнал съм да нося отговорност", каза Гонзо, който коментира и предстоящето дерби срещу Литекс.

"Литекс е добър отбор. Левски го чака тежък мач. В определени момент Левски ще бъде в затруднение, но съм сигурен, че футболистите ще се справят. Предимство ще има този, който покаже по-голям характер и агресия. Мисля, че ще има надиграване на индивидуалности. Очаквам нашите футболисти да докажат, че загубата от Миньор е случайна. Костов имаше много идеи за футбола, но не се видяха на терена. Един човек, който обича клуба е готов да се озовава във всеки един момент. Най-лесно ми беше да кажа, че не искам аа съм треньор и да намерим някой друг. Предстоят ни два тежки мача и кой е луд да си слага главата в неподходящото време. Въпреки това за Левски съм готов на всичко", категоричен бе Гонзо.

Левски ще излезе с най-доброто срещу Литекс на Христо Стоичков, тъй като в отбора няма контузени или наказани футболисти. Георги Иванов върна Сержиньо Грийн в групата за мача. Холандският халф пропусна загубата с 0:1 от Миньор Перник в предния мач на "сините", както и гостуванията с Монтана, Ботев Враца и Славия, когато треньор все още беше Николай Костов. Грийн най-вероятно ще започне като титуляр в центъра на терена. Извън строя останаха Даниел Младенов, Иво Иванов, а също така и младият Антонио Вутов, който се очакваше да дебютира срещу "чуковете".

За Стоичков и компания срещата с Левски очевидно е като всички останали. Това заяви както Камата, така и един от лидерите на отбора – Христо Янев. „Мачът с Левски е като всеки друг за нас. Няма какво толкова да коментираме. Момчетата са наясно, че трябва да подходят с пределна концентрация и себераздаване от първата до последната минута”, заяви наставникът на ловчанлии. Подобно на Гонзо, Стоичков също ще разчита на най-доброто, с което разполага за срещата.

 

Последни 5 изиграни срещи:
 
Литекс:
 
10 март Светкавица - Литекс 1:3 (А група)
14 март Литекс - Миньор Перник 2:0 (Купа на България)
17 март Литекс - Славия 1:0 (А група)
21 март Берое - Литекс 1:1 (А група)
25 март Черно море - Литекс 0:1 (А група)
 
Левски:
 
11 март Монтана - Левски 0:3 (А група)
15 март Локомотив Пловдив - Левски 2:1 сл. прод. (Купа на България)
18 март Ботев Враца - Левски 0:2 (А група)
21 март Славия - Левски 0:3 (А група)
25 март Левски - Миньор Перник 0:1 (А група)

Досегашни срещи: (само за А група)
 
Литекс - Левски
 
35 срещи
8 победи за Литекс
12 равенства
15 победи за Левски
Голова Разлика: 53:37 за Левски

Коефициенти от bet365:
Литекс - 3.25
Равен - 3.25
Левски - 2.25
 
Коефициенти от Offsidebet:
Литекс - 3.00
Равен - 3.00
Левски - 2.30

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
192