Левски остава на върха, Йовов с още един гол-бижу


А. Франгов

Левски остава на върха, Йовов с още един гол-бижу

Лидерът във временното класиране на "А" Група Левски запази разликата от една точка пред втория ЦСКА след минимална победа 1:0 над Локомотив Пловдив. Трите точки за "сините" в мача, игран на ст."Георги Аспарухов" в столицата донесе Христо Йовов с красив гол "от съблекалнята". Още в 21-та секунда на мача "Бижутера" се подигра с защитата на Локо, финтира вратаря и отбеляза за 1:0. "Сините" продължиха натиска си върху гостите, но така и не успяха да увеличат аванса си. Двата тима играха бързо и агресивно, показаха добра футболна техника, но в крайна сметка Левски заслужено взе победата в мача.

За домакините не играха контузените Бистрон и Вагнер, както и наказаните Георги Иванов и Георги Петков. Като титуляр на вратата се появи младата надежда на "сините" Божидар Митрев, а в атака - Христо Йовов и Георги Христов.

Едно от най-чистите положения пред вратата на Акалски, който се отличи с няколко добри изяви, бе дело на Да Коща, който нацели напречната греда с изстрел от около 25 метра.

На няколко пъти се стигна и до добри атаки пред вратата пазена от Митрев, но до гол за Локо така и не се стигна. Втората част мина изцяло под диктовката на Левски, като Зе Соареш и Йовов на няколко пъти правиха красиви атаки за свойте. Дебют за "сините" направи и юношата Иван Цачев, който влезна в игра през второто полувреме и се отличи с добра техника и красива игра. В 65-та минута Йовов стреля по земя от пряк свободен удар, топката се отби в един чим на иначе перфектния терен на "Герена", Акалски в последния момент реагира и със задружни усилия "смърфовете" избиха топката от гол линията.

Така "сините" стигнаха до победа над Локомотив и запазиха лидерската си позиция в А ПФГ.

Снимка: Спорт1

АСПАРУХ ФРАНГОВ

  Сподели
221