Левски няма да има проблеми с Миньор


В. Мухарски

Левски няма да има проблеми с Миньор

Левски - Миньор Перник
Стадион: "Георги Аспарухов", София
Дата: 25.03.2012г.
Час: 13:30
Съдия: Таско Тасков

Левски приема Миньор на своя стадион „Георги Аспарухов” в среща от 20-ия кръг на родната „А” група. „Сините” са считани за абсолютен фаворит с оглед на шампионските амбиции на отбора. В лагера на столичани не смятат тима от Перник за серозна заплаха. "Миньор е един добър средняшки отбор. Те се чувстват като домакин в София. Аз се надявам да получим горещата подкрепа на нашата публика", коментира наставникът на домакините Николай Костов.

Специалистът все пак похвали халфовете на перничани: "Единствено изпитват проблеми с головете, но имат силен централен нападател в лицето на Крум Бибишков", каза треньора на Левски, който разкри, че е изградил два състава на Левски - един за тежките терени и друг за по-добрите. Той добави, че не е изключено 16-годишният Антонио Вутов да запише участие в мача, ако резултатът е благоприятен и развитието на двубоя го позволява. Ако Вутов запише минути, той ще счупи рекорда на Георги Соколов за най-млад играч със "синия" екип.

Костов няма проблеми с контузени или наказани футболисти. Левият защитник от отбора Нуно Пинто през седмицата тренира заедно със своите съотборници и ще бъде на разположение на треньорския щаб за срещата с Миньор. Пинто имаше здравословни проблеми след победата с 3:0 срещу Славия, но португалецът вече е готов да бъде титуляр в срещата в неделя. Освен него, като титуляр се очаква да започне и Жозе Жуниор, който пропусна двубоя със Славия поради наказание и споразумение с договор между двата клуба.

Старши треньорът на Миньор Перник Стойчо Стоев заяви, че той и тимът му не се плашат от предстоящия мач с Левски: "Всеки отбор се стреми да покаже добро лице срещу класен съперник, какъвто несъмнено е Левски. Надявам се да успеем да зарадваме феновете си и всички, които обичат футбола в Перник.Нашите момчета няма да се уплашат, защото са играли много мачове с Левски. А и те да не са Кличко, че да се страхуваме", коментира наставникът на "чуковете".

"Важно е ключовите играчи да са добре и да мога да ги ползвам - Траянов, Бибишков и другите", добави още Стойчо Стоев.

В групата за двубоя със столичани отново попаднаха двамата алжирци - Фарес Брахими и Сабри Бумела, които бяха набедени от феновете на Миньор за загубата от Черно море. От щаба на миньорци се надяват повече фенове да дойдат на мача през уикенда.

Последни 5 изиграни срещи:
 
Левски:
 
04 март Левски - Черно море 2:1 (А група)
11 март Монтана - Левски 0:3 (А група)
15 март Локомотив Пловдив - Левски 2:1 сл. прод. (Купа на България)
18 март Ботев Враца - Левски 0:2 (А група)
21 март Славия - Левски 0:3 (А група)
 
Миньор Перник:
 
04 март Миньор Перник - Светкавица 3:0 (А група)
11 март Славия - Миньор Перник 2:1 (А група)
14 март Литекс - Миньор Перник 2:0 (Купа на България)
17 март Миньор Перник - Черно море 0:1 (А група)
20 март Видима Раковски - Миньор Перник 0:3 (А група)

Досегашни срещи: (само за А група)
 
Левски - Миньор Перник
 
72 срещи
44 победи за Левски
16 равенства
12 победи за Миньор Перник
Голова Разлика: 136:63 за Левски

Коефициенти от bet365:
Левски - 1.14
Равен - 7.00
Миньор Перник - 19.00
 
Коефициенти от Offsidebet:
Левски - 1.12
Равен - 6.75
Миньор Перник - 19.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
196