Левски ще вземе най-старото столично дерби


В. Мухарски

Левски ще вземе най-старото столично дерби

Славия - Левски
Стадион: "Славия", София
Дата: 21.03.2012г.
Час: 15:30
Съдия: Георги Кабаков
 
Славия приема Левски на своя стадион в квартал „Овча купел” в най-старото столично дерби. Двубоят е от отложения 16-ти кръг на родната „А” група. Двата тима имаха доста малко време да се подготвят за този междинен кръг на първенството, но това не попречи на шефове и треньори от двата лагера да се заядат един с друг. Началото бе дадено от президента на „белите” Венцеслав Стефанов, който пусна скъпи билети за феновете на Левски. Привържениците от „Герена” естествено гневно коментираха цялата ситуация.

Председателят на Националния клуб на привърженика на Левски Владимир Владимиров коментира, че несериозно да се искат 10 лева за билет при положение, че сектора за гости дори няма тоалетна.

"Стфанов казва, че феновете на Славия са някакви 20-30 души, които не може да понася. Това си е техен проблем, но явно Венци иска да изгони и нас от стадиона, но това няма как да се случи. На "Овча купел" дори няма тоалетни за агитката на гостуващия тим. На основата на какво са тези безумно високи цени на билети?. Нашите фенове ще подкрепят отбора въпреки високите цени на билетите и неудобния начален час на мача в делничен ден", заяви Владимир Владимиров-Гугутката.

Старши-треньорът на Славия Мартин Кушев е убеден, че играчите му могат да победят Левски в утрешното столично дерби. "Очаквам да подобрим играта си спрямо последния мач с Литекс. Надявам се да сме си взели нужните поуки. Ще се постараем да покажем най-доброто, на което сме способни и да победим Левски. Знаете, че в този мач зарядът е малко по-различен. Срещу по-големите отбори са най-хубавите срещи за един футболист”, заяви Кушев.

„Не мисля, че отсъствието на Юруков ни се отразява зле. Разполагаме с други играчи, които могат да го заместят достойно. Все още имаме шанс да сме в тройката. Разликата с другите отбори не е чак толкова голяма, не сме се предали. Знам как да ударим Левски. Обмислил съм тактическата постройка и някои детайли. Това, че нямаме победа срещу Левски от доста време насам, няма да окаже негативно влияние върху играчите. Мисля, че е рано да се говори за изявен фаворит за титлата, защото остават доста кръгове", каза още Кушев.

Освен на Данчо Юруков, Кушев почти сигурно няма да може да рачита на новото попълнение на отбора - Тайцуке Акиоши. Японецът претърпял инцидент след мача с Литекс и най-вероятно на него няма да се разчита.

Самият Венци Стефанов също не пропусна възможността да се заяде със „сините” и по този начин да нажежи още повече обстановката. Босът на "белите" предупреди съдията на двубоя Георги Кабаков да внимава как свири, тъй като има топла връзка с Левски.

"Сигурен съм, че ще стане здрав мач. Само съдията да не ни попречи, защото знам за топлата връзка между него и някои членове на ръководството на Левски. Надявам се да го има предвид това нещо. В България няма силни и слаби съперници. Ако отборите искат и играят на 100 процента, всеки може да победи всеки", заяви босът на "белите".

Стефанов коментира и високите цени на билетите по следния начин: "Всички трябва да разберат, че не може да ходиш на кино за 10-15 лева, а да ходиш на стадиона само за 2 лева. Феновете, които обичат отбора си, ще отделят един, два или три пъти в месеца по 10 лева", добави още Стефанов.

Старши-треньорът на Левски Никоалй Костов коментира думите на шефът на "белите" по следния начин: "Дори не познавам по имена съдиите в България".

„Вярвам, че футболистите ще издържат на сгъстения цикъл. Добре са подготвени физически. Още не съм наясно какви са плановете на Христо Йовов - дали ще продължи да играе или иска да бъде треньор, или ръководител", каза още треньорът на 26-кратния шампион на България.

Костов най-вероятно ще заложи на тези, които победиха Ботев Враца преди няколко дни. Възможно е малко преди срещата да бъде избрана по-различна тактика. Единствено Жуниньо е наказан и пропуска срещата.

Последни 5 изиграни срещи:
 
Славия:
 
16 февруари Славия - Металург Донецк 0:4 (Приятелска среща)
25 февруари Славия - Нефтохимик 2:1 (Приятелска среща)
03 март Ботев Враца - Славия 0:1 (А група)
11 март Славия - Миньор Перник 2:1 (А група)
17 март Литекс - Славия 1:0 (А група)
 
Левски:
 
26 февруари Левски - Септември Симитли 4:0 (Приятелска среща)
04 март Левски - Черно море 2:1 (А група)
11 март Монтана - Левски 0:3 (А група)
15 март Локомотив Пловдив - Левски 2:1 сл. прод. (Купа на България)
18 март Ботев Враца - Левски 0:2 (А група)

Досегашни срещи: (само за А група)
 
Славия - Левски
 
121 срещи
20 победи за Славия
41 равенства
60 победи за Левски
Голова Разлика: 208:121 за Левски

Коефициенти от bet365:
Славия - 7.50
Равен - 3.75
Левски - 1.44
 
Коефициенти от Offsidebet:
Славия - 7.75
Равен - 3.75
Левски - 1.42

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
199