ЦСКА с труден успех над Монтана (снимки и видео)


В. Мухарски

ЦСКА с труден успех над Монтана (снимки и видео)

ЦСКА взе доста трудна домакинска победа над Монтана с 2:0 в среща ит 19-ия кръг на родната "А" група. Преди да започне срещата официално приключиха честванията по повод 30-ата годишнина от победата над Ливърпул. Изпълнителният директор на 31-кратните шампиони на страната Венцислав Живков връчи сувенири на ЦСКА на няколко от героите от епичния 17 март, сред които настоящият треньор на отбора - Стойчо Младенов.

Срещата започна добре за столичани, които пропуснаха още в 8-ата минута да открия резултата. Тогава Паун бе изведен добре и пусна отличен пас близо до голлинията, но там нямаше нападател в червено, който да засече.

Защитниците на гостите се справиха добре с нападателите на "армейците", които определено имаха проблеми при завършващия удар. В 33-ата минута Мораеш получи добър пас от Паун и стреля от границата на наказателното поле, но вратарят изби. Последваха силни минути на домакините, но гол така и не падна.

Все пак в края на първата част възпитаниците на Стойчо Младенов успяха да стигнат попадение. Мораеш показа, че един от малкото останали класни футболисти в ЦСКА и узовавайки се сам срещу Яначков не сгреши за 1:0.

Веднага след подновяването на играта Монтана остана с човек по-малко. Капитанът Даниел Гаджев получи втори жълт и съответно червен картон за грубо влизане в краката на Станислав Костов. Травмата на младока се оказа сериозна и той бе заменен принудително от Карачанаков.

Численото предимство определено не помогна на "армейците", които допуснаха да се стигне до доста сериозни атаки къв вратата на М'Боли. Слабата игра в нападение на Монтана и добрите намеси на стража на ЦСКА помогнаха резултата да остане непроменен. Пропуски за гостите направиха Едуардо и Мичев.

В добавеното време ЦСКА все пак стигна до втори гол дело на Присо, но с основна вина на Мораеш, който подаде на своя съотборник на празна врата. По този начин "червените" се поздравиха с трудна победа над своя противник.

С успеха ЦСКА отново е на второ място с актив от 42 точки, колкото има и Левски. Едноличен лидер в класирането е Лудогорец - с 3 повече от столичните тимове.















Снимки и видео: Илияна Енчева

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
139