Шефът на армейците: Разпродадохме ЦСКА, за да го спасим


В. Мухарски

Шефът на армейците: Разпродадохме ЦСКА, за да го спасим

Основната цел на зимната разпродажба на звездите на ЦСКА е била с цел, за да се спаси лицензът на отбора. Това призна собственикът на "червените" Димитър Борисов на специална пресконференция днес.  Стана ясно, че задълженията на отбора към държавата преди началото на годината са били фрапиращата сума от 5 млн. лв. Това е била причината да бъдат продадени Янис Зику, Грегъри Нелсън, Спас Делев и Мишел Платини, от които в касата влязоха 5.5. млн. лв.

Борисов заяви, че остават още задължения, които са от 1.5 млн. лв. към бивши играчи и служители и трябва да се покрият до края на този месец, за да вземе ЦСКА лиценз за следващия сезон.

"През зимата продадохме футболисти за 5,5 млн. лева. ЦСКА имаше задължения към институции като НАП, Министерството на спорта и други за 5 млн. лева. Ние ги изчистихме, сега ни остават 1,5 млн. лева към бивши играчи и служители, които скоро ще изчистим. Искаме да се стабилизираме финансово. Основен приоритет ни е да направим базата. Не сме се отказали и от шампионската титла", заяви Борисов.

"Благодаря на държавата, че ни дава базата на концесия. За първи път от 20 години държавата дава нещо на ЦСКА. Това не се е случвало до този момент. Оттук-нататък оставам вече само акционер и спонсор. Пенев и Стойчо Младенов ще се грижат за отбора, а ние ще ги подпомагаме и няма да се занимаваме със спортно-техническа дейност. За последен път участвам в пресконференция, вече няма да се занимавам с такива неща. Ние имахме оферта и за Мораеш от Гамба Осака от 2.5 млн. евро, но не я приехме. Останалите ги бяхме продали още през ноември. Да, още тогава те вече бяха подписали с отборите си. Селекцията за следващия сезон ще се върти около сегашните играчи. За Мишел Платини трябва да се плати останалата част до края на юни, затова не ги включвам към дълга от 1.5 млн. лв. до края на март", сподели още Димитър Борисов.

"Да се извиня на фенове за Дуци? Добре, окей, извинявам се. Дуци аз го доведох и аз го изгоних от ЦСКА", коментира Борисов.

Относно това дали Георги Илиев-Майкъла ще стане изпълнителен директор на клуба, босът заяви: "Онзи ден се видяхме с Майкъла. Ние с него често се виждаме. Като стане нещо ще го обявим официално.", завърши шефът на ЦСКА.



Снимка: Илияна Енчева

  Сподели
118