Ботев ще спъне Левски във Враца


В. Мухарски

Ботев ще спъне Левски във Враца

Ботев Враца - Левски
Стадион: "Христо Ботев", Враца
Дата: 18.03.2012г.
Час: 15:30
Съдия: Мартин Богдев

Ботев Враца приема Левски на своя стадион в среща от 19-ия кръг на родната „А” група. През седмицата „сините” бяха отстранени от Локомотив Пловдив в турнира за Купата на България и това определено е повлияло върху настроението на столичани. Очаква се това да бъде в сериозен минус за играчите на Николай Костов. Домакините от Враца също не бива да бъдат подценявани. В края на миналата година Ботев успя да завърши наравно 2:2 с ЦСКА, но не този ЦСКА, който в момента е в доста сериозна криза, а считаният тогава за претендент за титлата тим на Милен Радуканов, барабар със звездите на „армейците” Янис Зику, Мишел Платии и т.н.

Старши-треньорът на Левски Николай Костов иска от играчите си да покажат, че са забравили отпадането от турнира за Купата на България

"Поражението от Локомотив вече е минало. Надявам се футболистите да са преглътнали тази горчивина и бързо да се пренастроят за мача с Ботев. Очаквам от игреачите да покажат, че са по-добри от своя съперник и да спечелим срещата. Притеснява ме лошото състояние на терена във Враца, защото така няма да се играе красиво", заяви Костов на редовната си пресконференция преди мача с Ботев Враца.

Според наставника от град Добрич голямото предимство на врачани е техният треньор Антони Здравков, който до преди няколко месеца работеше в Левски.

"Той е запознат добре с философията на футбола, която изповядваме в Левски", смята Костов.

Треньорът на Левски има доста въпросителни отностно това кой да започне в титулярния състав. Наказани за срещата са Кристовао Рамос и Христов Йовов, а освен това вратарят Пламен Илиев е контузен от мача с Локо Пловдив. Под въпрос заради травми са Дарко Тасевски и Тони Калво.

В лагера на врачани нямат наказани или контузени играчи и ще могат да разчитат на най-доброто срещу „сините” от София. Старши-треньорът на Ботев Антони Здравков заяви, че няма сантименти към бившия си отбор. Наставникът също говори преди предстоящата среща между двата тима:

"Нямам никакви сантименти към Левски. Надявам се след два нелепо загубени срещи, сега да вземем нещо повече. Аз мисля, че ако играем добре и рационално можем да сме равностойни на Левски, а защо не да вземем и точки от тях. Дори да не успеем това няма да е фатално. След това имаме директни мачове с основните си съперници за спасение, които се надявам да вземем и да нямаме проблеми с оставането в групата", каза Здравков.

Последни 5 изиграни срещи:
 
Ботев Враца:
 
16 февруари Ботев Враца - Локомотив София 2:1 (Приятелска среща)
 18 февруари Ботев Враца - Пирин ГД 4:1 (Приятелска среща)
 21 февруари Локомотив Пловдив - Ботев Враца 3:2 (Приятелска среща)
 03 март Ботев Враца - Славия 0:1 (А група)
 12 март Черно море - Ботев Враца 1:0 (А група)
 
Левски:
 
19 февруари Левски - Локомотив София 1:0 (Приятелска среща)
 26 февруари Левски - Септември Симитли 4:0 (Приятелска среща)
 04 март Левски - Черно море 2:1 (А група)
 11 март Монтана - Левски 0:3 (А група)
 15 март Локомотив Пловдив - Левски 2:1 сл. прод. (Купа на България)
 

Досегашни срещи:
 
Ботев Враца - Левски
 
53 мача
7 победи Ботев Враца
13 равенства
33 победи за Левски
Голова Разлика: 117:45 за Левски
 

Коефициенти от bet365:
Ботев Враца -
Равен -
Левски -

Коефициенти от Offsidebet:
Ботев Враца - 11.00
Равен - 5.00
Левски - 1.25

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
210