Септември хвърли бомбата като елиминира ЦСКА (видео)


В. Мухарски

Септември хвърли бомбата като елиминира ЦСКА (видео)

Септември Симитли хвърли бомбата като отстрани ЦСКА след победа с 2:1 в 1/4 финален мач от турнира за Купата на България. По този начин този трофей ще има нов носител, а освен това на полуфиналите ще спорят отбори извън столицата - Септември, Локомотив Пловдив, Литекс и Лудогорец.

След 19 минути игра Паун отправи първия точен удар по посока на вратата на домакините, но топката попадна право в ръцете на стража на Септември. Четири минути по-късно хубава контраатака завърши с нов удар на Паун, но отново вратаря на домакините се справи с положението.

В 31-ата минута сензацията бе налице след като Антон Гущеров бе намерен на отлична позиция и нападателят на Симитли прати топката във вратата на М'Боли - 1:0. В последната минута на първата част Галчев стреля от фаул, но прати топката на сантиметър от страничната греда.

Веднага след почивката домакините отправиха своя втори решаващ удар. В 49-ата минута Атанас Николов бе изведен отлично от свой съотборник и с хубав прехвърлящ удар прати топката за втори път във вратата на М'Боли.

Последваха положения за ЦСКА, но Слави Костов и влезналия като резерва Мораеш нямаха късмет при завършващия удар. В 62-ата минута Слави Костов вкара топката в мрежата на домакините, но съдията отсъди доста спорна засада. В 68-ата минута Бандаловски нахлу по крилото, намери отлично младия Владо Иванов, който направи невероятен пропуск на метър от голлинията. В следващата атака Мораеш стреля силно, но вратарят на домакините успя доста трудно да избие в корнер.

В 83-ата минута късмета отново не бе на страната на столичани, след като хубав шут по диагонал на Бандаловски мина покрай гредата. В 87-ата минута Слави Костов стреля, а Ганев се намеси по отличен начин, а при добавката Присо прати топката в аут.

В крайна сметка Присо отбеляза в 88-ата минута и намали резултата - 2:1, но до нов гол не се стигна и тимът от Симитли се класира напред.

Снимка: БГНЕС

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
121