Голово шоу и победа за Славия срещу Бела


А. Франгов

Голово шоу и победа за Славия срещу Бела

Цели седем гола белязаха първият мач от 18-я кръг на родната "А" ПФГ, след като Славия победи с 5:2 тима на Беласица. Мачът бе игран на стадиона в Благоевград, поради ремонтът на ст."Цар Самуил" в Петрич. Двата тима играха на добри обороти през целия мач, и изненадващо за мнозина показаха добри футболни умения.

Още в 6-а минута Мартин Керчев подаде към бившата звезда на петричани Ду Бала, бразилецът се откъсна от трима защитници в бяло-червено и отбеляза за 1:0. В 32-а минута, след прекрасна многоходова акция на столичани Дениран Ортега получи топката от Роберт Петров и на празна врата удвои резултата. Шест минути по-късно Митушев центрира от пряк свободен удар в наказателното поле на Славия и Виктор Софрониев върна надежди на последните в класирането с хубав удар с глава, който матира Господинов - 1:2. До края на първата част двата тима продължиха с добрата си игра, като Славия бе по-активния тим, на "белите" от София така и не успяха да стигнат до трети гол. Това се случи в 62-а минута, кокгато резервата Галин Иванов с атрактивен параболичен удар препарира Манолов. Преди това чиста дузпа в полза на Бела не бе свирена от съдията Александър Костадинов, след като  Георги Бижев бе сритан отзад от защитник на Славия.

Надеждите на символичните домакини все пак отново бяха спасени, този път от Преслав Йорданов в 78-та минута. Дюлгеров свали топката към Мариян Огнянов, а бившата звезда на Левски с едно докосване намери Йорданов, който бе напълно непокрит и разстреля Господинов. В 83-та минута обаче нещата се изясниха в полза на гостите от столицата. Метушев фаулира нападател на Славия в наказателното поле и Асен Николов направи резултата 4:2 от бялата точка. Крайното 5:2 направи Карлос в последните секунди на мача. Ду Бала финтира двама защитници на "комитите" и подаде на Карлос, който вкара петото попадение във вратата на Манолов.

Мачът се игра пред обидните 90-100 души на стадиона в Благоевград, но въпреки слабите очаквания се оказа много интересен и зарадва макар и малкото фенове по трибуните и пред ТВ екраните. Беласица остава на последно място с 11 точки, докато Славия е на 6-о с 27. Утре и другиден предстоят другите мачове от 18-и кръг, като най-интересни се очертават да бъдат двубоите Локомотив Пловдив-ЦСКА и Левски-Черноморец. Изпадналият в криза Литекс пък приема Пирин в Ловеч.

БЕЛАСИЦА - СЛАВИЯ 2:5 (1:2)

0:1 Ду Бала 6
0:2 Ортега 32
1:2 Софрониев 38
1:3 Г.Иванов 62
2:3 Йорданов 78
2:4 Николов 84 (д.)
2:5 Карлос 90

АСПАРУХ ФРАНГОВ

Снимка: Спортни/БТА

  Сподели
185