Стойчо Младенов започна с победа начело на ЦСКА (видео)


В. Мухарски

Стойчо Младенов започна с победа начело на ЦСКА (видео)

ЦСКА взе домакинска победа с 3:1 над Калиакра в мач от 18-ия кръг на "А" група. Среща бе трети дебют за Стойчо Младенов като треньор на "червените". Два гола за домакинте вкара звездата на отбора Жуниор Мораеш, а едно попадение добави младият защитник Ангел Грънчов.

Феновете на ЦСКА от сектор Г издигнаха плакати в подкрепа на новия треньор и против ръководството на отбора: "Стойчо, ние сме с теб! Не ставай част от цирка" и "Вън боклуците от ЦСКА".

"Армейците" започнаха отлично срещата след като още в 10-ата минута Грънчов засече с глава центриране от корнер и прати топката в мрежата на Калиакра - 1:0. Последваха пропуски на Галчев, Мораеш, Крачунов и Слави Костов. Последният бе много близо до гол, но останал сам срещу вратаря на тима от Каварна не успя да реализира.

След почивката играчите на ЦСКА започнаха отново доста надъхани и голът не закъсня. В 49-ата минута Жуниор Мораеш прати топката в мрежата на Григоров за 2:0. При тази ситуация вратарят на гостите се опита да избие топката от краката на футболиста на "червените", но двамата се сбъскъха, а възпитаниците на Стойчо Младенов не успяха да се зарадват на попадението, тъй като Мораеш получи контузия. Въпреки това той се върна в игра след около 3-4 минути.

Тимът от Каварна успя да намали в 79-ата минута, когато юношата на Левски Джунейт Яшар се разписа за 2:1. При това положение Герасим Заков стреля силно, М'Боли изби, но топката попадна в Яшар и резервата я прати в мрежата на столичани - 2:1.

В добавеното време Мораеш вкара за крайното 3:1 след като навлезе без никакви притеснения в наказателното поле и с лекота вкара втория си гол в мача. Победата изведе ЦСКА на втора позиция с 39 точки. Лидер е Лудогорец с 42.

Снимка: БГНЕС

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
133