Литекс и Лудогорец громят наред


В. Мухарски

Литекс и Лудогорец громят наред

Литекс победи Светкавица с 3:1 като гост в среща от 18-ия кръг на "А" група и по този начин записа трета поредна победа под ръководството на Христо Стоичков. Отново над всички бе Марсело Никасио, който този път вкара два гола за успеха на "оранжевите". Той бе точен в 28-ата и 55-ата минута, а Георги Миланов добави още едно попадение в 60-ата минута.

Почетния гол за тима от Търговище вкара Цветан Илиев от дузпа в 84-ата минута на срещата. Интересното при това положение бе, че Георги Миланов застана на вратата, тъй като стражът на Литекс Илко Пиргов получи червен картон, а Стоичков бе извършил всичките си смени.

В друга среща, играна днес хитът в "А" група Лудогорец разгромиха с 5:0 Видима-Раковски в Севлиево. По този начин лидерът в класирането вече има шест точки на върха преди двубоите на Левски и ЦСКА, които са утре.

Генчев в 13-ата минута откри резултата, а по-късно последваха попадения на Емил Гъргоров - в 30-ата и 33-ата минута. До края на първата част Иван Стоянов вкара четвърто попадение в 44-ата минута. След почивката тимът от Разград прояви милост и вкара само още един гол на Видима. Той бе дело на Кешада в 86-ата минута.

Снимка: Официален сайт на Литекс

  Сподели
103