Левски ще започне по отличен начин пролетния полусезон


В. Мухарски

Левски ще започне по отличен начин пролетния полусезон

Левски - Черно море
Стадион: "Георги Аспарухов", София
Дата: 04.03.2012г.
Час: 13:30
Съдия: Стефан Спасов

Левски приема Черно море на своя стадион „Георги Аспарухов” в среща от 17-ия кръг на родната „А” група.  „Сините”  са считани за абсолютни фаворити в срещата с оглед на амбициите за шампионска титла на отбора. Президентът на Левски Тодор Батков е оптимист за пролетната битка в "А" група. "Ние ще сме безапелационен шампион, стига да има феърплей. Ние никога не сме ставали служебни първенци", категоричен бе босът на "сините". Оптимизмът на Батков е продиктуван и от подписания наскоро спонсорски договор с "ВТБ Капитал", който подсигурява финансовото бъдеще на клуба. Контрактът с руснаците е за 1 години, но в Левски силно се надяват той да бъде продължен.

Наставникът на Левски Николай Костов обяви на пресконферениця, че смята да заложи на всичките си нови попълнения в срещата с "моряците". Специалистът заяви, че лекуващият през последните две седмици травма Нуно Пинто вече се чувства по-добре. Той ще дебютира при положение, че няма болка в глезена. Освен него Сюлейман Диамутен, Кристовао Рамос и преотстъпеният от Славия - Жуниор ще започнат мача от първата минута за "сините".

"Ако Пинто е добре, ще играят всичките. Няма смисъл да се крием и да крием състава и да се правим на хитреци. Това са точните хора, които искахме да привлечем. Диамутен със своя опит ще е полезен. Той вече се адаптира бързо. Най-важното е да побеждаваме, тъй като така ще има настроение в отбора. Това настроение пък се прехвърля и на феновете", сподели Костов при представянето на четиримата нови футболисти. "За Черно море мога да кажа само хубави думи. Имам респект от този отбор. Приветствам нашите фенове да дойдат и да ни подкрепят, тъй като имаме нужда от тях", каза още Костов.

Венецуелецът Марлон Фернадес ще бъде на разположение на старши-треньора на Черно море Стефан Генов при гостуването на отбора срещу Левски. От Черно море съобщиха, че все още търсят специална шина за Фернандес, с която той да играе на „Герена“. Халфът счупи пръст на ръката по време на тренировка и дори в началото на седмицата участието му срещу „сините“ бе поставено под въпрос.

Централните защитници Александър Александров и Росен Колев са единствените футболисти на Черно море, които ще пропуснат гостуването на „Герена“. Добрата новина за щаба на "моряците" е, че Ивелин Янев е напълно възстановен и ще играе на обичайната си позиция като ляв краен защитник. Всички останали са напълно здрави и тренират на пълни обороти.

"Левски направи качествена селекция. Имат нови хора в управата и нов спонсор, което ще ги стимулира допълнително. Oчаквам да стане добър и интересен мач. Подготовката на Марлон Фернандес не е нарушена, той пропусна два дни подготовка и контролата с Черноморец", заяви Генов каза още, че пред отбора има поставена цел и тя е класиране максимално напред.

Последни 5 изиграни срещи:
 
Левски:
 
05 февруари Левски - Заря Луганск 1:1 (Приятелска среща)
08 февруари Левски - ФК Краснодар 1:0 (Приятелска среща)
11 февруари Левски - БАТЕ Борисов 1:2 (Приятелска среща)
19 февруари Левски - Локомотив София 1:0 (Приятелска среща)
26 февруари Левски - Септември Симитли 4:0 (Приятелска среща)
 
Черно море:
 
09 февруари Черно море - Гомел 2:2 (Приятелска среща)
12 февруари Черно море - Хоризонт 0:0 (Приятелска среща)
18 февруари Черно море - Несебър 4:1 (Приятелска среща)
21 февруари Черно море - Калиакра 1:0 (Приятелска среща)
24 февруари Черно море - Черноморец 1:1 (Приятелска среща)

Досегашни срещи: (само за А група)
 
Левски - Черно море
 
94 мача
54 победи за Левски
26 равенства
14 победи за Черно море
Голова Разлика: 182:79 за Левски

Коефициенти от bet365:
Левски - 1.25
Равен - 5.50
Черно море - 12.00
 
Коефициенти от Offsidebet:
Левски - 1.22
Равен - 5.25
Черно море - 12.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
212