Черноморец ще спъне ЦСКА за титлата


В. Мухарски

Черноморец ще спъне ЦСКА за титлата

Черноморец - ЦСКА
Стадион: "Лазур", Бургас
Дата: 04.03.2012г.
Час: 15:45
Съдия: Ивайло Стоянов

Черноморец приема ЦСКА в дербито на на 17-ти кръг на родната „А” група. Обстановката и в двата лагера е доста нажежена, най-вече заради случая „Анисе”. Бившият играч на „акулите” премина в тима от столицата със свободен трансфер, но от Бургас бурно протестираха и дори пожелаха изхвърляне на „червените” от „А” група. Това не стана, тъй като се оказа, че договорът, който играчът е имал с Черноморец не е бил от най-изрядните. Проблемът не е решен и до този момент , като  все още не се знае какво ще бъде бъдещето на Анисе. Едно е сигурно – Димитър Пенев няма да може да разчита на футболиста за тази първа официална среща за годината.

Стратега  е оптимист за срещата и дори заяви, че отбора ще стане шампион. "Казах пред ръководството и феновете, че ще станем шампиони. Не съм притеснен от обстановката в Бургас. И друг път е имало конфликти с този отбор. Сигурен съм, че можем да победим. Дано стане хубав мач, за да се радват и техните фенове. Видяхте, че доведохме нови футболисти. Взели сме новите, за да играят. Ще пусна испанеца още утре", отговори Пенев на въпрос дали ще разчита на нападателя Иван Боладо, който вчера бе представен като играч на "армейците".

Всички нови играчи, с изключение на Анисе, който няма картотека, попаднаха в групата за мача с Черноморец.Въпреки това липсата на продадените звезди Мишел Платини, Янис Зику, Спас Делев и Грегъри Нелсън ще си каже думата.

Старши-треньорът на Черноморец Димитър Димитров се надява на стабилна подкрепа от трибуните на стадион „Лазур”. Както вече стана ясно домакините пуснаха билети на цена 1 лев, с цел да дойдат колкото се може повече фенове.

"Имаме леки проблеми с някои състезатели, но това е напълно нормално. Във всеки отбор ги има тези проблеми, но като цяло сме готови да се противопоставим на ЦСКА. Ще се опитаме да ги победим. Надявам се напрежението, което се създаде между двата клуба последно време да не окаже негативно влияние върху футболистите. Аз това се опитвам да обясня на играчите, че тези неща не ги касаят. Това е работа на ръководството. Играчите трябва да се концентрират най-вече върху това как да спечелят този мач. Очаквам на този мач 12-ят играч в отбора също да е много активен и да създаде обстановка, в която ние да се чувстваме като домакини”, заяви Херо.

Под въпрос за срещата с ЦСКА е капитанът на отбора Радостин Кишишев. Причината не е травма на футболиста, а ангажименти, които му наложиха да пътува за Лондон. Все пак треньорът Димитър Димитров се надява най-опитният в състава на бургазлии да бъде на линия срещу "армейците", защото неговото присъствие е изключително важно за мотивацията и духа на отбора.

Самвел Мелконян най-вероятно ще пропусне срещата. 28-годишният арменец подписа с "акулите" още в началота на януари, но след това се прибра в родината си да урежда работна виза. Поради тази причина той пропусна над месец от зимната подготовка на Черноморец и това е причината Димитър Димитров-Херо да не го използва в първите мачове, каквото беше и желанието му.

Последни 5 изиграни срещи:
 
Черноморец:
 
11 февруари Черноморец - Добруджа 0:1 (Приятелска среща)
 14 февруари Черноморец - Етър 3:2 (Приятелска среща)
 17 февруари Черноморец - Светкавица 8:0 (Приятелска среща)
 21 февруари Черноморец - Спартак (Вн) 3:0 (Приятелска среща)
 24 февруари Черноморец - Черно море 1:1 (Приятелска среща)
 
ЦСКА:
 
01 февруари ЦСКА - Конкордия 1:3 (Приятелска среща)
 06 февруари ЦСКА - Будучност 2:1 (Приятелска среща)
 08 февруари ЦСКА - Динамо Букурещ 1:2 (Приятелска среща)
 11 февруари ЦСКА - Рапид Букурещ 1:2 (Приятелска среща)
 28 февруари ЦСКА - Бдин Видин 1:0 (Приятелска среща)

Досегашни срещи: (само за А група)
 
Черноморец - ЦСКА
 
67 мача
 8 победи за Черноморец
 13 равенства
 46 победи за ЦСКА
 Голова Разлика: 173:54 за ЦСКА

Коефициенти от bet365:
 Черноморец - 2.62
 Равен - 3.25
 ЦСКА - 2.62
 
Коефициенти от Offsidebet:
 Черноморец - 2.55
 Равен - 3.15
 ЦСКА - 2.55

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
206