Литекс с равенство в контрола


В. Мухарски

Литекс с равенство в контрола

Шампионът на България Литекс записа равенство - 1:1 като гост на Арис в контролна среща. Възпитаниците на Христо Стоичков започна добре мача и вече в 23-ата минута водеха в резултата. Тогава Сандриньо пусна добре към на новото попълнение Галин Иванов, който финтира футболист на Арис и стреля и с помощта рикошет в защитник на гърците резултатът бе октрит - 1:0.

Пет минути преди края на първото полувреме домакините стигнаха до изравнителен гол. След центриране от корнер топката стигна до непокрития Лазаридис, който от близко разстояние прати топката в мрежата на Илко Пиргов и по този начин оформи крайния резултат.

В 69-ата минута Литекс остана с човек по-малко на терена, тъй като Божиков бе принуден да фаулира нападател на домакините, който оставаше сам срещу вратаря на Литекс. В резултат на това българският играч бе изгоенен, но до края на срещата "оранжевите" не се дадоха и запазиха равенството.

Литекс: Пиргов, Попов, И. Миланов, Итуа, Божиков, Сандриньо, Янев, Йеленкович, Иванов, Цветанов, Тодоров (Александров, Динчев, Жос, Колев, Ваюши, Костадинов, Цветков, Марсело)

  Сподели
156