Левски почете паметта на Апостола, Батков пак недоволства от ЦСКА (снимки)


В. Мухарски

Левски почете паметта на Апостола, Батков пак недоволства от ЦСКА (снимки)

Отборът на Левски пристигна днес към 11.30 часа на паметника на Васил Левски в София. Играчи и ръководство поднесоха венец като по този начин почетоха паметта на Апостола. Впечатление направи, че освен фенове на "сините" можеше да се забележат и привърженици на ЦСКА.

Собственикът на Левски Тодор Батков след като постави цветя пред паметника на Васил Левски, говори по теми свързани както със "сини", така и с "червени".

"Така е редно, говоря и за чужденците в отбора. Радвам се, че тук са дошли и доста деца от школата, които са закърмени с идеите на Левски. Смятам, че това е един ден за размисъл - доколко ние се съобразяваме с идеалите на Васил Левски“, започна Батков.

"Нека има честност. Не е честно, клубна политика има, а цял отбор е дрогиран. Във важни мачове се хващат съдии. Честно ли е това. Нямам предвид конкретните футболисти. Трябва много силна воля и смелост, за да откажеш нещо, което те притеснява, а ти е дадено с нареждане на ръководството, нали?", коментира Батков по темата с допинг-скандала в ЦСКА.

"Няма разминаване. Искам да няма спекулации. Спонсорът е факт, а и самият договор е финализиран. Просто спонсорът има съображения, анонсът да стане на една определена дата, най-вероятно ще е 1-ви март. Аз не отричам, че големият принос е на премиера, който е препоръчал Левски на тази голяма инвестиционна банка. Тя гледа сериозно на най-популярният български клуб. По този начин, инвеститорът печели трайно присъствие в ежедневието и медиите. Да, не отричам и сърдечно му благодаря, но какво общо има държавата. Някои държавни институции директно помагат на български клубове. Не казвам, че това е лошо. Берое със сигурност, чувал съм, че така е и при Ботев Враца. 20 години футболът бе оставен на автопилот", каза още синият бос.

"Надявам се да бъдем по-силни и да спечелим и двете купи. Ще се пробваме да влезем в група на евротурнирите. Без да подценявам доблестта на ЦСКА, да отиде да покрепи един нов режим в една държава, в която се случиха много лоши неща на едни български сестри и един български лекар. Искам да кажа, че поканата беше първо за Левски, но ние с Иво Тонев преценихме, че това не съответства на програмата за подготовка и я отказахме. Ние сме най-популярния клуб в България и ние бяхме поканени първи", добави още Батков.

Снимки: Илияна Енчева

  Сподели
167