ЦСКА замина за Либия, Дуци се мръщи, Венци Живков дава яснота за отбора (снимки)


В. Мухарски

ЦСКА замина за Либия, Дуци се мръщи, Венци Живков дава яснота за отбора (снимки)

Отборът на ЦСКА замина днес от летище "София" за Либия, където „червените" ще участват в турнир по повод една година от революцията в страната. Автобусът на "армейците" стовари на аерогарата първо старши-треньорът Димитър Пенев, който си прочете вестника на спокойствие, а след това говори пред медиите.

"Анисе е контузен, заради това го няма тук. Жуниор Мораеш също няма да пътува с тима. Знаете, той ще бъде в Милано, където ще мине медицински тестове. Селекцията ще продължи, има си ръководство. ЦСКА си има играчи. Гордея се от познанството си с посланика на Либия. Там ще игрем с добри отбори. Ще пусна младите момчета, от които съм много доволен", каза Стратега.



По-късно пристигнаха футболистите на отбора, заедно със спортния директор Драголюб Симонович, който за пореден път демонстрира надменно поведение спрямо журналистите и отказа да даде интервюта.


 
Информация за отбора сподели изпълнителният директор на ЦСКА Венци Живков. Той заяви, че към националния бранител Иван Бандаловски, който пътува с отбора за Либия има сериозен интерес от страна на чужди отбори, но на този етап нищо не е сигурно. Живков спомена, че не е разговарял с бившия играч на "червените" Христо Янев, за когото се твърдеше, че е пред завръщане на "Армията".

"Заминаваме по покана от Либия, Съгласихме се, защото ще играем със силни отбори. Надявам се да се получат хубави мачове. Състоянието на отбора... Трябва да питате спортно-техническото ръководство... Защо се смеете?", запита Живков.

Отговорът на журналистите бе, че г-н Симеонович не желае да коментира пред медиите.

"Няма забрана. Моето мнение е, че подготовката минава отлично, ние се готвим за първо място и шампионска титла. Не знам мнението на Симонович какво е. Те трябва да говорят. Двамата с Пенев носят отговорност за подготовката на отбора. Аз лично ще го помоля следващия път да говори пред за спортните качества на отбора. Феновете искат да знаят кой ще играе и в какво състояние се намира отбора. Приветствам това, което ми казахте. Обещавам ви да говоря с Симонович. ЦСКА няма да се крие", обеща Живков.

"ЦСКА е като един трамплин, ние сме известен отбор. Не можем да ограничаваме нашите играчи. Един Зику, който получава доста сериозна сума в Китай, няма как да го спрем. Отборът ни не е в лошо състояние, имаме нови попълнение. Ние не препродаваме играчи. Този сезон просто имахме добри оферти към наши добри футболисти като Платини, Зику, Нелсън. Не сме имали намерение да ги продаваме, но след като получихме тези оферти, които бяха изгодни и за нас и за играчите, нямаше как да откажем. Така преценихме. Ще обновим отбора с нови класни играчи", добави още Венци Живков.

"Анисе е контузен и за това не пътува с отбора. За мен този случай е приключен. Той дойде при нас като свободен агент, не като футболист на Черноморец. Няма проблем той да играе за нас. Моето мнение за това, че БФС обжалва решението за наказаните с допинг, е че не трябва да бъде така. Имаме дори национален състезател в лицето на Коста Стоянов. Смятам, че БФС е Български футболен съюз, а не камерунски. Футболистите не са виновни, лекарят пое вината. Играчите са дали много на този отбор и аз се надявам, че през пролетта ще играят", каза още Живков.

"С Черноморец сме се разбрали за Платини. Трансферът за нас е успешен, друго няма какво да кажа. Сумата няма да я кажа. Христо Янев не е ново попълнение. Лично аз не съм разговарял с него. Не мога да говоря за него. Бандаловски пътува с нас. Няма нищо сигурно до този момент. Ако има ще ви кажа. Има интерес към него от други отбори. Имаме достатъчно попълнения. Вчера Хадад (от ляво на последната снимка) подписа с нас. Феновете да бъдат спокойни, ЦСКА винаги се бори за първо място. Искам да уверя всички наши привърженици, че искаме титла", завърши Живков.

В Либия ЦСКА ще изиграе две контроли - срещу Ал Насър в неделя и срещу Ал ахли във вторник. „Червените" се прибират в България в четвъртък.

Играчите на ЦСКА, които заминаха за Либия:
 
Райс М'Боли, Благой Макенджиев, Мартин Дечев, Ангел Грънчов, Пламен Крачунов, Илиас Хадад, Иван Бандаловски, Борис Галчев, Антон Карачанаков, Петър Стоянов, Владо Иванов, Станислав Костов, Станко Йовчев, Адемар, Николай Дюлгеров, Нджонго Присо, Седрик Чуто, Григориан Паун, Николае Мушат.

Снимки: Илияна Енчева

  Сподели
217