Стратега оптимист: Бербатов не е прав, феновете ни ще бъдат доволни от младите


В. Мухарски

Стратега оптимист: Бербатов не е прав, феновете ни ще бъдат доволни от младите

Отборът на ЦСКА днес се завърна в България след като приключи лагера им в Анталия. "Червените" ще подновят тренировки на 16 февруари в Драгалевци, а на следващия ден ЦСКА заминава за Либия, където ще изиграе два мача. На 17 февруари ще пристигнат още двама футболисти. Единият от тях трябва да замести Мишел Платини, а другият да заеме място в центъра на защитата. Знае се единствено, че единият е от Кипър.

Старши-треньорът на отбора Димитър Пенев говори пред медиите като заяви, че не е съгласен с думите на Димитър Бербатов, според когото, шефовете на ЦСКА го използват и се крият за него.

"Доволен съм. Това, което искахме го направихме в тренировките, в срещите, които играхме. Знаете, в движение някои от състезателите се продават. Вече неудобно стана, много пъти ви обещавам, че пак ще идват нови състезатели днес, утре. През ЦСКА са минали много по-големи звезди от Платини. Той беше добър футболист в основата на атаките, но като голмайстор, има 2-3 гола. Основните футболисти си тръгнаха, но знаете, че трябва да има и пари. Младите са готови за титла и да стават основни футболисти на отбора. 2-3-ма футболисти трябва да стават основни футболисти. Освен това чакаме и двама нови. Не мога да ви кажа имена. Идва от Кипър единия. Има моменти, когато трябва да се обединим и взаимно да погледнем положителните и негативните неща", заяви Пенев.

"Не обръщайте внимание. Това си е мнение на Бербатов. Аз не съм съгласен с него. Мисля, че не се крият зад мен. Много пъти съм бил на поста треньор и почетен президент. Аз знам, че феновете обичат винаги ЦСКА. Винаги са изисквали много от отбора. Има моменти, когато трябва да се обединим и взаимно да погледнем положителните и негативните неща. Аз смятам, че ни предстоят много повече положителни. Феновете пак ще се радват, но на млади футболисти. С наказаните играчи още не съм разговарял. Има много негативни приказки за тях. Аз ги очаквам, стига да са здрави", каза Димитър Пенев.

Специалистът също се обяви за отлагане на първия пролетен кръг от "А" група. Мнението си по темата може да споделите тук.
 
"При тези снегове и поледици, трудно ще бъде да се играе. Почти всички отбори бяха на подготовка в Турция, удобни терени, но трябва да се съобразяваме с условията в нашата страна", допълни треньор номер едно на България за XX век.

Снимка: Илияна Енчева

  Сподели
117