Левски отстрани Вихрен за Купата


А. Франгов

Левски отстрани Вихрен за Купата

Отборът на Левски безпроблемно победи с 2:0 като гост Вихрен (Сандански) и заслужео продължава напред в турнира за Купата на България. Мачът се игра на ст."Осогово" в Кюстендил, поради ремонтът, ойто се извършва на градския стадион в Сандански. Левски си осигури комфортната преднина още в началната част на първото полувреме след груби индивидуални грешки в защита и на вратаря Флориан Лучини. "Сините" контролираха средата на терена и без много зор успяха да спечелят 1/4-финалния двубой, въпреки добрата и технична игра на Вихрен. Като цяло мачът се игра с ниско темпо, но двата тима показаха красива и атрактивна игра, с няколко добри положения пред двете врати.

Поради скандалите, в които се замеси мароканският защитник Юсуф Рабех бе извън групата ан Емил Велев за мача. На негово място Йордан Милиев партнираше на Бистрон в центъра на защитата. Филип Филипов пък не можа да се възползва от услугите на Шукардиня и Золтан Фехер, които все още лекуват контузии.

В началото на мача двата тима си размениха по едно центриране пред двете врати, но не се стигна до нищо опасно. Последва и неточен шут на Гаджев към вратата на Вихрен. В 12-та минута Жоаозиньо центрира добре към Георги Иванов, и Гонзо се възползва от плахата игра на вратаря на символичните домакини Лучини, плъзгайки топката във вратата за 1:0. Две минути по-късно Гаджев изби от голлинията, топката попадна в Уго Сантош, който пропусна добър шанс да изравни, стреляйки неточно.

В 28-та минута Тасевски се озова в добра ситуация сам срещу Лучини след груба грешка на Марсел Еламе. Македонският национал хитро плъзна топката покрай вратарят на домакинте - 2:0. След вторият гол темпото на играта спадна, като единственото по-интересно нещо създадено от 22-та на терена бе добра атака минала през Тасевски и Йовов, като последният стреля неточно. Така на почивката гостите от София имаха комфортна преднина от 2:0. След почивката Фелипе Да Коща дебютира за "сините", след като замени голмайстора Тасевски.

Втората част се отличи с красив удар от пряк свободен удар дело на Христо Йовов, спасен с мъка от Лучини, както и няколко добри атаки на двата отбора. Давид Бистрон бе заменен от Гаджев, след като получи тежък удар в главата след изпълнение на пряк свободен удар от страна на Вихрен. В 77-та минута Йовов напусна под бурните аплодисменти на "сините" фенове, заменен от Зе Соареш. Изключително активният в този мач Жоаозинжо направи няколко добри положения за Гонзо и Йовов, а в 84-та минута Денислав Русев пропусна най-чистото положение за тима на Коко Динев.

ВИХРЕН - ЛЕВСКИ 0:2

1/4 финал за Купата на България

0:1 Г. Иванов 12'
0:2 Тасевски 28'

ВИХРЕН: Лучини, Джоров, Павлов, Еламе, Паес, В. Георгиев (68-Мл. Стоев), Еривертон, Зографакис (59-Златковски), Сантош, Маладенис (73-Мануел), Русев

ЛЕВСКИ: Петков, Миланов, Милиев, Бистрон (61-Сърмов), Вагнер, Гаджев, Минев, Тасевски (46-Да Коща), Йовов (77- Зе Соарес), Жоазиньо, Г. Иванов

Съдия: Николай Йорданов

Стадион: "Осогово", Кюстендил, 4500 зрители

АСПАРУХ ФРАНГОВ

Снимка:Спортни.бг

  Сподели
190