ЦСКА би слабак и взе първа победа за годината


В. Мухарски

ЦСКА би слабак и взе първа победа за годината

ЦСКА победи втородивизионния швейцарски Биел Биене с 3:1 в контролна среща играна в Турция. Това бе и първи успех за "армейците" за тази година. Въпреки победата играчите на Димитър Пенев допуснаха доста грешки, особено в защита. Пропуските на швейцарците и добрите изяви на стража на "червените" Райс М'Боли помогнаха за успеха на ЦСКА.

ЦСКА откри резултата още в 3-ата минута чрез един от малкото останали титуляри от миналата година - Жуниор Мораес, който бе изведен сам срещу стража на швейцарците и с техничен удар прати топката в мрежата за 1:0.

Отборът на Биел изравни в 6-ата минута след шут на Дудин от 20 метра и лоща намеса на М'Боли, който изпусна топката в собствената си врата при опит да хване удара. След това обаче стражът се реваншира и бе на висота до края на срещата.

Българите за втори път поведоха в тази среща, като това стана в 15-ата минута. Доста добра атака, преминала през десния фланг, завърши с пас на Платини към Карачанаков, който бе оставен непокрит в наказателното поле и вкара за 2:1. Самият Мишел Платини също се разписа малко след почивката. Той засече с глава центриране на Борис Галчев и по този начин оформи крайния резултат.

Играчите на ЦСКА показаха, че имат доста проблеми в защита, но освен това се видя, че нападението на отбора е в добро състояние след завръщането на Платини и Мораес. Вторият освен, че се разписа, нацели и греда в 23-ата минута на срещата. Нджонго Присо дебютира за тима на Димитър Пенев.

ЦСКА: Райс Мболи, Мартин Дечев, Пламен Крачунов, Петър Стоянов,  Адемар Жуниор, Антон Карачанаков, Николай Дюлгеров, Борис Галчев, Нджонго Присо, Жуниор Мораеш, Мишел Платини (Резерви: Благой Макенджиев, Ангел Грънчов, Владо Иванов, Станко Йовчев, Станислав Костов, Ренато Сапата)

  Сподели
124