Само три месеца за допинга в ЦСКА


Н. Гавазов

Само три месеца за допинга в ЦСКА

Състезателните права на хванатите в употреба на забранени вещества Костадин Стоянов, Тодор Янчев и Румен Трифонов ще бъдат спрени само за 3 месеца, съобщава новината „Меридиан мач". Според изданието, решението вече е взето и ще бъде обявено официално от Дисциплинарната комисия към БОК в петък. Главният виновник - лекарят на ЦСКА Мирчо Крайнов, ще бъде изхвърлен от спорта за 4 години, но ще може да упражнява професията си другаде.

Не е ясно по кой член на Световния антидопингов правилник ще бъдат наказани футболистите. По принцип при установено използване на забранени стимуланти първото нарушение се санкционира с минимум две години отстраняване от спорта. Наказанието от 3 месеца по член 2.4 се налага при пропуснат допинг тест или нарушения на правилата, свързани с местонахождението на състезателите.

При това развитие на нещата, наказанието на Костадин Стоянов, който даде положителна проба след дербито с Левски на 28 октомври, изтича на 28 януари. Така той ще бъде на линия още в първия мач на своите. Янчев и Трифонов бяха заловени с допинг на 28 ноември след мача с Лудогорец и отстраняването им ще приключи на 28 февруари - тоест те ще изпуснат само първия пролетен кръг срещу Локомотив София.

 

  Сподели
100