В Лудогорец вече има амбиции: Искаме титлата и купата


В. Мухарски

В Лудогорец вече има амбиции: Искаме титлата и купата

Треньорът на Лудогорец Ивайло Петев за първи път обяви целите на отбора. Амбициите на тима от Разград са да спечели шампионската титла и Купата на България.

"Разговаряхме и решихме да си поставим конкретни цели, които да преследваме. Искаме титла и купа. Ние сме нов отбор и си нямаме трофеи. Трябва да наваксаме. Имаме сили да успеем. Може да има леко напрежение, но това е нещо съвсем нормално. Имаме опитни и класни играчи", заяви Петев.

"Новите ще повишат конкуренцията. Може да вземем още някой след края на трансферния прозорец. Тези, които бяха старателни по време на празниците ще бъдат поощрени, а заложилите изцяло на почивката ще бъдат сакнкционирани", добави още Петев на днешната пресконференция, където официално бяха представени и четиримата нови играчи на Лудогорец. Това са 21-годишният финландски защитник Теро Мантула, вратарите Радек Петер и Георги Аргилашки и португалецът Витиня.

Лидерът в "А" група е предвидил да изиграе 11 контролни срещи по време на зимната си подготовка, по време на която "орлите" ще бъдат на лагери в Сандански и Анталия. Най-сериозните отбори, срещу които ще се изправи Лудогорец през зимата, са Дебрецен, Динамо (Букурещ) и Клуж.

График за зимната подготовка на Лудогорец:
 
09.01 - начало на лагер в Сандански
18.01 - контрола със Септември (Симитли)
24.01 - контрола с Пирин (Гоце Делчев)
25.01 - контрола с Пирин (Разлог)
26.01 - край на лагера в Сандански
29.01 - отпътуване за Анталия
01.02 - две контроли
04.02 - контроли със Сеница (Словакия) и Дебрецен
07.02 - контрола
10.02 - контрола с Динамо (Букурещ)
13.02 - контрола с Клуж
16.02 - връщане от Анталия
18.02 - контрола с Етър.

Снимка: БГНЕС

  Сподели
105