Стоичков постави първата цел пред Литекс: Атакуваме Купата на България


В. Мухарски

Стоичков постави първата цел пред Литекс: Атакуваме Купата на България

Новият старши-треньор на Литекс Христо Стоичков, който официално днес бе представен в Ловеч при доста сериозен журналистически интерес, заяви че няма да дава празни обещания, а вместо това резултатите ще се видят на терена.
 
„Преди всичко честита Нова година! Желая ви много радост, щастие и успехи във вашата работа. Искам да благодаря на цялото ръководство на Литекс, начело с президента Гриша Ганчев, както и на Величко Дихонов, Трифон Попов, Стойчо Стоилов и моите приятели, които аз няма да наричам помощници. Никога не съм казвал, че те са мои помощници, защото ние сме един екип“, започна легендата на българския футбол.

Litex Football Club Owner Grisha Ganchev (R) Offers
 
„Няма нужда да обещаваме, всичко ще се види на терена. Искам още веднъж да благодаря на Гриша Ганчев. Той в един такъв труден момент намери сили да се срещнем двамата и да поговорим за това какво предстои за Литекс. Знаете това е отбор с история и традиции в нашия футбол. Да се надяваме, че всичко, което е печелил този тим ще се върне, за да може всички налични футболисти и тези които ще дойдат, да разберат, че Литекс е клуб, която история се защитава не само с приказки а на терена!“, каза още бившият национален селекционер на страната ни.

Bulgarian Football Legend Hristo Stoichkov Gives

„Аз поех ангажимент, защото знаете, че слабостта на г-н Гриша Ганчев е футболът, борбата и конният спорт. Да се надяваме, че през май месец ще се сбъднат тези мечти и тези задачи, които ще си поставим още от първия ден. Целта е ясна. Винаги трябва да се играе за победа", добави още Ицо Стоичков.

Bulgarian Football Legend Hristo Stoichkov Poses

"Когато тръгнах в националния отбор, целта беше същата, да не се мисли за точки, колко отбори ще се победят, а как и по какъв начин отборът ще играе. Трябваше да има визия и стил на игра. Моето мнение е, че за един професионалист е съвсем нормално да мисли само за футбол два часа по време на тренировка. А след това има достатъчно време да бъде с приятели, със семейството си, с приятелки. Никого няма да огранича“, коментира още Камата.

"Не гледайте преди няколко години, гледайте днес. Преди няколко години си е било преди няколко години. Срещу ЦСКА ще изляза с  никакви чувства. Димитър Пенев си е Димитър Пенев. Дал е път на много млади футболисти. Аз бях един от първите, на които даде път", добави носителят на "Златната топка" за 1994 година.

Bulgarian Football Legend Hristo Stoichkov Gives
 
„Спечелването на Купата на страната се очертава по-лесния момент от този да станем шампиони. Поне така изглежда. Ние ще играем мач за мач. Имаме случаи в България, когато някой води със седем-осем точки и губи шампионата. За 15 мача може всичко да се случи. Още от първия ден обаче целта е да спечелим Купата на България, за да имаме право да играем в евротурнирите. Няма на кой да се доказвам, освен на Господ“, категоричен бе Стоичков.

Bulgarian Football Legend Hristo Stoichkov Gives
 
"Проектът в Барселона се казва Йохан Кройф, а проектът в Литекс се казва Гриша Ганчев. Проектът тук включва всички тези хора, било то доктори, масажисти, шофьори, жениците, които са 24 часа на разположение, всички хора, които работят за Литекс. Не е редно да казвате „Проектът Стоичков“! Не обичам и не желая това, да бъдем ясни. Проектът се казва "Литекс". Всички сме заедно“, каза още легендарната 8-ца.
 
Former Bulgarian Soccer Great Hristo Stoitchkov Poses

„Ще налагам юноши от школата, това е ясно. Когато бях национален селекционер имаше шестима чужденци, а ги направихме трима, за да могат нашите деца да играят. Много се радвам, че тогава Българският съюз разбра моето искане и се даде път на тези млади футболисти. Нашият приоритет ще бъде именно да използваме футболисти от школата на отбора, за да могат те да разберат, какво значи да бъдеш в съблекалнята на един голям отбор. Предполагам, че ще има нови футболисти и ако има такива ще ги обявим в събота", добави Стоичков.

"Вторият етап от нашата подготовка, който ще бъде в Сандански е по-важният. Там ще започнат и игри, ще се пробват различни неща, ще преценим на какво ниво са нашите футболисти, дали имаме нужда от нови. Аз лично мога само да кажа едно голямо "благодаря" на предишните треньори, които са били тук, тъй като този отбор има една основа, която е сложена преди 15 години. Аз само мога да допълня към нея", каза Камата.
 
"За тактика няма какво да говорим. Ще играят тези, които най-много заслужават, това трябва да е ясно. За мен системата никога не е важала. Когато добър и достатъчно подготвен, естествено треньорът ще бъде доволен", завърши Ицо Стоичков.

  Сподели
157