Янчев и Трифонов не искат отваряне на Б-пробите


В. Мухарски

Янчев и Трифонов не искат отваряне на Б-пробите

Капитанът на ЦСКА Тодор Янчев, както и Румен Трифонов не са пожелали да бъдат отваряни Б-пробите, които да потвърдят резултатите от първите допинг тестове. Както е известно те показаха, че и в техния организъм има забранени вещества, които съдържат хранителните добавки, давани от лекаря на клуба. Тази сутрин двамата футболисти дадоха обяснение в националния допинг център в компанията на спортния директор Драголюб Симонович, двамата адвокати Борис Колев и Радостин Василев и лекарят на ЦСКА Мирчо Крайнов, информира bTV.

Адвокатът на ЦСКА Борис Колев също смята, че няма смисъл да се ходи до Атина и да се отварят Б-пробите на Платини и Галчев, тъй като е ясен първоизточникът и няма да има други резултати. Адвокатът заяви още, че вярва в справедливостта и в това, че няма да има наказания за футболистите. Той призна, че все още няма резултати от пробите на Мишел Платини и Борис Галчев, взети след мача с Литекс, въпреки че те са направени преди тези на вече заловените Янчев, Трифонов и Костадин Стоянов.

„Явно тези от мача с Лудогорец са отворени приоритетно, тъй като това беше моето желание, докато бях в Гърция”, каза адвокат Колев. Той допълни, че лекарят на отбора изведнъж е решил да смени използваните от клуба хранителни добавки с двата препарата, съдържащи забранените стимуланти, и ги е давал в различни дози на различни футболисти.

Лекарят на ЦСКА Мирчо Крайнов от своя страна обяви, че е давал хранителни добавки на играчите на клуба, които са съдържали забранено вещество, но заяви, че Борис Галчев и Мишел Платини не са взимали от тях.

"Забраненото вещество е в добавките, които давах на играчите, но Галчев и Платини не са взимали от тях", обясни лекарят на ЦСКА Мирчо Крайнов. Най-късно през месец февруари дисциплинарната комисия към Българския олимпийски комитет ще обяви наказанията на Тодор Янчев, Румен Трифонов и Костадин Стоянов.

Президентът на БОК Стефка Костадинова коментира пред ТВ7 като заяви, че по процедура българските спортни институции получават от МОК списъка на забранените средства, който се свежда до клубовете и федерациите. Костадинова каза още, че лицензирането на българска лаборатория няма да е лесно, тъй като трябва да има около 2 000 проведени проби на година, но според нея не е невъзможно.

  Сподели
123