ЦСКА: Докторът е виновен за случая с Коста Стоянов


В. Мухарски

ЦСКА: Докторът е виновен за случая с Коста Стоянов

Вината за случая със защитника на ЦСКА Костадин Стоянов е на доктора на клуба Мирчо Крайнов. Както вече стана ясно бранителя на "червените" даде положителна допинг проба. Днес ръководството на "червените" даде официална пресконференция на стадион "Българска армия" по темата.

Изпълнителният директор на ЦСКА Венцислав Живков заяви, че единствена вина за това нещо поема докторът Мирчо Крайнов, тъй като е използвал това нещо, което не е знаел, че отскоро е в списъка със забранените вещества. Живков не изключи възможността и други футболисти на отбора да се окажат с това вещество в организма, защото не само Стоянов го е приемал.

"Заявихме, че ще излезем с позиция и това правим. Проба "Б" на Костадин Стоянов е положителна. Освен това имаме съмнения, че и други футболисти на ЦСКА могат да дадат положителни проби. Единствената вина в този случай е на д-р Крайнов, кабинетът му е запечатан. Не е обърнал внимание и е допуснал грешка. ЦСКА ще окаже съдействие на всички органи и се надяваме такива неща да не се повтарят", коментира изпълнителният директор на "армейците" Венци Живков.

Адвокат Радостин Василев, който защитава интересите на ЦСКА, изчете пред журналистите декларация от страна на доктора, в която той казва, че е давал веществото без знанието на футболистите и без знанието на ръководството.

Ето текстът на декларацията:

Декларация от д-р Мирчо Георгиев Крайнов

Аз, долуподписаният д-р Мирчо Крайнов декларирам, че съм давал препаратите Black Jack и Black Fire на фирмата Pure Nutrition без знанието на футболистите на ПФК ЦСКА и без знанието на ръководството на футболния клуб. Същите препарати съм давал като заместител на Витаслим с цел намаляване на телесните мазнини на част от футболистите. Декларирам, че не съм знаел, че във въпросните препарати се съдържа забранения „метилхексанамин“, тъй като на етикета не е упоменат, а е упоменат негов дериват. До този момент в 10-годишната ми практика никога не съм давал забранени медикаменти на футболисти и на спортисти, с които съм работил. В настоящият случай става въпрос за изключително неприятна грешка от моя страна, за която футболистите на ЦСКА и клуба нямат никаква вина, а аз самия съжалявам изключително много.

Снимка: Илияна Енчева

  Сподели
129