Шегата няма край - Аматьор срещу Бербатов за футболист на годината


В. Мухарски

Шегата няма край - Аматьор срещу Бербатов за футболист на годината

Сензациите в 51-ата анкета за определяне на Футболист на годината в България продължиха и след края на журналистическия вот. Васил Лукаев от петодивизионния Шипка Драгогор може да стане футболист на годината в България. Това става ясно от оповестената от организаторите десетка в тазгодишната класация.

Както вече стана ясно Васко беше трети в класирането на феновете, което позволи на спортните журналисти у нас да гласуват за него. Заради шега или протестен вот, както премиерът Бойко Борисов определи фенските гласове за себе си и за Лукаев, футболистът на аматьорския Шипка Драгор се нарежда до големите имена в българския футбол. Самият Борисов е получил и един журналистически вот, но тъй като е оттеглил името си от номинациите, гласът няма да бъде зачетен.

Сред другите девет номинирани няма изненади. Очаквано в десетката са легионерите Николай Михайлов, Стилиян Петров, Димитър Бербатов, Мартин Петров, Ивелин Попов, представител на лидера в "А" група Лудогорец - Михаил Александров, капитанът на ЦСКА Тодор Янчев и двама футболисти на Левски - Владимир Гаджев и Христо Йовов.

Финалната десетка за Футболист на годината (подредбата е по азбучен ред, според фамилните имена):

Михаил Алексндров
Димитър Бербатов
Владимир Гаджев
Христо Йовов
Васил Лукаев
Николай Михайлов
Мартин Петров
Стилиян Петров
Ивелин Попов
Тодор Янчев

  Сподели
136