Добрич, Велико Търново и Плевен заслужават да имат отбор в А група


-.

Добрич, Велико Търново и Плевен заслужават да имат отбор в А група

С мачовете за Купата на страната завърши футболната година в България. С изключение на победата на Ботев Пловдив над Черноморец, във всички останали срещи не бяха допуснати изненади. Въпреки това нека обърнем внимание на три отбора, които отпаднаха или по скоро на феновете им, защото отборите загубиха с разлики. Привържениците на въпросните отбори показаха, че има градове, които могат да помогнат на българския футбол...

Добрич – население 91 000 жители

Фенове на Добруджа нахлуха в съблекалнята на тима след загубата от Нефтохимик

Екип на FUTBOL-TV бе на стадион „Дружба” в град Добрич и проследи на живо срещата между Добруджа и Локомотив Пловдив. На този мач присъстваха над 6 000 души, които не спряха да подкрепят своя любим тим. По всичко личеше, че феновете на Добруджа са зажаднели за футбол. Привържениците бяха облечени с жълто-зелени анцузи и окичени със шалчета, а освен това в началото на втората част не пропуснаха да запалят димки с цветовете на любимия отбор, с което да приповдигнат още повече атмосферата. Извън темата трябва да се вметне, че ултрасите на Локо Пловдив, макар и не чак толкова много, също бяха на висота и още от ранни зори бяха окупирали центъра на Добрич, пеейки любимите си песни.

Велико Търново – населиние 68 700 жители

Феновете на Етър продължават да бъдат доста измъчвани от негативни резултати на своите любимци. Едва ли има някой, който да не е наясно с факта, че Велико Търново е един от най-футболните градове в цяла България. Тъжното в случая е, че няма и помен от онзи Етър, който през 90-те години мачкаше всичко наред. На стадион „Ивайло” в срещата срещу Левски имаше преблизително 10 000 души. Малко са отборите в „А” група, които могат да се похвалят с подобна посещаемост на мач. „Болярите” впечатлиха и новия наставник на „сините”Николай Костов:  „Впечатлен съм най-вече от многобройната публика на Етър, поздравявам хората, които дойдоха на стадиона. Получи се отлична атмосфера за футбол. Играта също беше привлекателна”, заяви Костов. „Виолетовите” имаха реален шанс да си спечелят правото да играят в „А” група през този сезон, но отстъпиха с 3:1 в бараж, игран по-рано през годината на стадион "Хаджи Димитър" в Сливен. Мнозина останаха с впечатлението, че тимът от Велико Търново е продал мача. Както е известно Етър поведе с 1:0, но допусна изравняване, а след почивката се стигна и до пълен обрат...

Плевен – 106 900 жители

Спартак Плевен - <a href='/otbori/cska'>ЦСКА</a> 1

15 000 зрители! Считаният за абсолютен рекорд по посещаемост мач за този полусезон между отборите на Спартак Плевен и ЦСКА. Дори вечното дерби не успя да събере толкова фенове на националния стадион „Васил Левски”. Спартак загуби срещата на своя стадион, но феновете на отбора ясно показаха, че желаят да гледат своите любимци в „А” група.

Със сигурност изпускам доста футболни градове, чийто фенове тръпнат в очакване отборът им да се изправи срещу ЦСКА, Левски и компания. Остава да си зададем въпроса – Дали Гриша Ганчев или Кирил Домусчиев нямаше да имат още по-голяма успеваемост ако бяха поели някой от гореспоменатите отбори?

FUTBOL-TV предлага на своите читатели класирания на двете „Б” групи след изиграването есенния полусезон:

Източна "Б" група:

1. Любимец 26т.
2. Черноморец (Поморие) 25
3. Етър 25
4. Нефтохимик 22 
5. Ботев (Пловдив) 21 
6. Сливен 20
7. Добруджа 17
8. Несебър 14
9. Спартак (Варна) 14
10. Доростол 2003 5

Западна "Б" група:

1. Пирин (Гоце Делчев) 31т.
2. Спортист (Своге) 28
3. Бдин (Видин) 22
4. Банско 21
5. Чавдар (Етрополе) 18
6. Септември (Симитли) 16
7. Чавдар (Бяла Слатина) 15
8. Академик (София) 15
9. Сливнишки герой 13
10. Малеш (Микрево) 9

ВИКТОР МУХАРСКИ

  Сподели
277