Стратега: Левски много си вирнаха носовете, не че са ни стигнали по точки


В. Мухарски

Стратега: Левски много си вирнаха носовете, не че са ни стигнали по точки

Старши-треньорът на ЦСКА Димитър Пенев даде традиционния си брифинг преди срещата от турнира за Купата на България срещу Спартак Плевен. Стратега говори днес пред медиите на стадион "Българска армия" преди заминаването на отбора за Плевен.

Освен за предстоящата среща, опитният специалист даде яснота и относно някои актуални въпроси, свързани с „армейците”.

„Поредният кръг от купата. Отиваме за победа. За мача в Плевен ще разчитам повече на резервите и младите, за да мога да видя в какво състояние са. Зику е освободен за почивка, а Мораеш е контузен и отпада от отбора", започна наставникът.

Пенев подкрепи напълно капитана на отбора Тодор Янчев, който бе обвинен от мнозина за грешката си при първото попадение на Лудогорец в последната среща за сезона. „Знаете, всеки е правил грешки в своите кариери. Особено защитници и полузащитници. На Тошко Янчев ще разчитаме за следващия полусезон. Никога не е ставало дума за освобождаването му", коментира Стратега.

Запитан за селекцията Пенев поясни: „Вече ви казах, че от пети нататък ще говорим за селекция. Ще трябва да попитаме президента какво са му предложили мениджърите”, каза Пенев.

Дадения под наем в шотландския Сейнт Джонстън Килиън Шеридън, както и Тони Костадинов, който също бе под наем, но в Чавдар Етрополе ще се завърнат в отбора. „Очакваме Шеридън, той все още е наш състезател. По всяка вероятност ще бъде в началото на подготовката. Има вариант Антон Костадинов да играе отново при нас”, каза още Пенев.


„Да, има санкции, смятам, че те са професионалисти. Като има и такива санкции, трябва да ги понясят, както и когато взимат добри награди и успехи”.

По повод изказването на Бойко Борисов за спонсорът, който премиерът намери за ЦСКА, Димитър Пенев коментира шеговито. „Много е радващо защото, левскарите малко си вирнаха носовете, не че са ни застигнали по точки. Нека и ние се порадваме, че ще си имаме спонсор", заяви Димитър Пенев.

Групата на ЦСКА за мача със Спартак Плевен:

Вратари: Благой Макенджиев, Райс Мболи
Защитници: Адемар, Костадин Стоянов, Ангел Грънчов, Румен Трифонов, Иван Бандаловски, Пламен Крачунов
Полузащитници и нападатели: Тодор Янчев, Александър Якимов, Борис Галчев, Антон Карачанаков, Петър Стоянов, Грегъри Нелсън, Спас Делев, Станислав Костов, Станко Йовчев.

Снимка: Илияна Енчева

  Сподели
103