Грубата игра на Терек спря Левски - 0:1


А. Франгов

Грубата игра на Терек спря Левски - 0:1

Във втората си контрола на турска земя, вицешампионът Левски загуби с минималното 1:0 от руския елитен Терек Грозни. "Зелените", водени от бившия треньор на Левски Вячеслав Грозни спечелиха иначе равностойния мач с гол от пряк свободен удар на румънеца Даниел Панку в 79-та минута. В Игра за Терек титуляри бяха българите Валентин Илиев и Благой Георгиев, както и бившата звезда на ЦСКА Флорентин Петре. Спряганият за трансфер именно в чеченския клуб Жеан Карлос водеше атаката на Левски до 77-та минута, когато получи червен картон за удар без топка, и се отличи с много активна и атрактивна игра.

Мачът започна равностойно, като и двата отбора съумяваха да създават атаки, но нападателите на двата тима така и не успяваха да отбележат гол. Играта по лявото крило на Петре изпъкваше, а Жезн Карлос на няколко пъти матира защитата на Терек с добри отигравания. Руснаците играха много агресивно и на няколко пъти се стигаше до груби нарушения от тяхна страна. Така до края на първата част не паднаха голове, въпреки че Петре и Илиев бяха близо до гола във вратата на Цецо Димитров след кнонада от изстрели в 42-та минута. Малко след това Да Коща пробва красив шут по посока вратата на Бикан, но топката мина над напречната греда.

В началото на втората част Божидар Митрев замени Димитров на вратата на "сините", а Веселин Минев смени Юсуф Рабех. Последваха две положения за Левски, пропиляни от младата надежда на българите Иван Цачев, Жеан Карлос и Георги Христов. "Сините" упражниха траен натиск пшред руската врата, но така и не стигнаха до гол. В 62-та минута Фелипе Да Коща бе близо до гола след изпълнение на фаул, но вратаря на Терек с мъка изби. Последва много груба игра от страна на защитниците на тима от Грозни, в това число и Валентин Илиев, който на два пъти фаулира много грубо Карлос. Въпреки това съдията в мача Виталий Ходулян не посмя да даде картони на футболистите в зелено. В 70-та минута Благой Георгиев изпусна изгодна ситуация за Терек, след като пропусна да засече центриране от дясно пред вратата на Митрев. В 77-та минута Бенз грубо повали откъсващият се Жеан Карлос и получи директен червен картон. Секунди по-късно Ходулян показа червен картон и на Жеан Карлос за удар без топка. Бенз и Жеан Карлос бяха заменени от треньорите си, и на мястото на бразилеца отново се появи Георги Христов, който минути преди това бе отстъпил мястото си на терена на Георги Иванов - Гонзо. В 79-та минута резервата Панку отбеляза за 1:0 и така до голяма тепен реши изхода от мача. До края "сините" имаха 1-2 добри атаки, но така и не съумяха да отбележат гол.

Така, след победата си над Металург (Донецк) с 1:0 вчера "сините" записаха първа загуба на втория си подготвителен лагер тази зима.

Завърналият се Христо Йовов така и не се появи в игра за "сините".

ЛЕВСКИ - ТЕРЕК (Грозни) 0:1 (0:0)

0:1
Даниел Панку 80-та

ЛЕВСКИ: Димитров, Миланов, Рабех, Генев, Вагнер,  Недялков, Сърмов, Да Коща, Христов, Цачев, Карлос (Митрев, Г.Иванов, Минев, Гаджев, Жоазиньо)   

ТЕРЕК: Бикан, Омелянчук, Илиев, Джавраилов, Бенз, Есаме, Смирнов, Георгиев, Петре, Лахиянов, Сирадзе (Годзюр, Власов, Маргаритеску, Панку, Вазава, Кадзаев, Земченков)

ЧЕРВЕНИ КАРТОНИ: Бенз (Терек) 77, Жеан Карлос (Левски) 77

АСПАРУХ ФРАНГОВ

  Сподели
199