Зику: Не мисля за трансфер, ще стана шампион с ЦСКА


В. Мухарски

Зику: Не мисля за трансфер, ще стана шампион с ЦСКА

Нападателят на ЦСКА Янис Зику бе избран за играч на месец октомври в анкетата на Пресклб "България". Румънецът спечели вота с 18 гласа от общо 26 гласували в спортните редакции. На втора позиция с 3 гласа остана Светослав Тодоров (Литекс), по 2 гласа получават Георги Миланов (Литекс) и Христо Йовов (Левски).

„Щастлив съм пак да бъда тук. За мен е чест да получавам толкова много награди в българския шампионат.”, започна Зику.

“В момента мисля само за това, че от утре съм във ваканция и се прибирам в Румъния, за да си почина. Не желая да се влияя от неща, които чувам, че съм щял да напускам ЦСКА. Не желая да коментирам дали има оферта от корейци. На този етап съм футболист на "армейците", а всичко друго са спекулации. През месец януари може да мисля за евентуален трансфер, но желанието ми е да остана в отбора. Искам да съм шампион на България и заради това ще гледам да остана в ЦСКА", каза Зику.

Нападателят обеща, че ако се наложи "червените" ще победят Лудогорец в последния кръг. "Обещавам, че ако се наложи да победим Лудогорец в последния кръг, за да вдигнем купата. Мачът с Лудогорец (2:2) беше въпрос на малшанс. Не съм разочарован от него, защото се получи доста хубав мач, в който зрителите на стадиона станаха свидетели на четири гола. 2:0 е доста коварен резултат, а ние се отпуснахме. Допуснахме доста нелеп гол, а след това бяхме под напрежение и по този начин ни вкараха второ попадение. Във футбола се случват такива неща, ние имаме равни точки с Лудогорец и това реми не е проблем за нас. Има цял полусезон. Не е фатално, това че не бихме, защото накрая ще сме шампиони“, коментира Зику дербито с Лудогорец.

На въпрос на FUTBOL-TV за наказанието на треньора Димитър Пенев - отборът да тренира до Коледа, Зику отговори по следния начин: "Не ми е за първи път подобно наказание. И като играч на други отбори е имало подобно нещо. Факт е, че последния мач допуснахме сериозни грешким които ни лишиха от победата и напълно логично е да има наказание", каза още Зику.

"Когато дойдох тук, говорих с много хора, които са играли преди мен в България и те ми казаха само хубави неща за страната. Знам думи на български, комуникирам си с моите съотборници в съблекалнята на вашия език, така е и редно да бъде. Но не искам да говоря сега пред вас медиите, защото не говоря правилно граматически", завърши Зику, който даде брифинг на английски език.

Снимка: Илияна Енчева

  Сподели
117