Вихрен не успя да пречупи Яблонец


А. Франгов

Вихрен не успя да пречупи Яблонец

В интересна и изключително успорвана контрола, родният Вихрен (Сандански) и чешкият Яблонец направиха 2:2. Това бе и втората контрола на Вихрен на кипърска земя, като днешният им съперник се намира на 9-то място във временното класиране на чешкия елит.

На едно от игрищата на Алфа Спорт Център в Ларнака, възпитаниците на Филип Филипов започнаха силно мача и още в първата минута пропусна сигурен гол, след като Уго Сантош не можа да се справи с вратаря на гостите Шпит, а Маладенис при добавка не уцели врата от около 5 метра. В 5-та минута чехите откриха резултата чрез Кусурек, но останаха силни съмнения за засада на нападателя на Яблонец. Последва още едно спорно положение в полза на Яблонец, което за малко не доведе до нов гол във вратата на Годжев и вгневи щаба на българите. В 12-та минута Вальо Георгиев стреля силно от границата на наказателното поле и нацели напречната греда.

Все пак в 19-та минута Вихрен закономерно изравни чрез Русев, и това доведе до още много изгодни положения за момчетата на Филип Филипов. Взе пак до края на полувремето до нов гол не се стигна, и двата тима се оттеглиха при резултат 1:1. Втората част започна с лек превес за Яблонец, които вкараха второто си попадение в 68-та минута чрез Латафа след центриране от корнер. В 72-та минута Мануел изпълни майсторски един пряк свободен удар, топката се отклони от гредата и тялото на Шукадиня и влезна във вратата на чехите за 2:2. До края на мача до нов гол така и не се стигна, и двата тима се задоволиха с равенството - 2:2.

Ето и съставът на Вихрен: 12. Годжев, 16. Джоров, 26. Павлов, 2. Св.Георгиев, 3. В.Георгиев, 4. Паес, 6. Фехер, 8. Зографакис, 9. Маладенис, 20. Сантош, 10. Русев (7. Мануел, 11. Шукардиня, 22. Св.Петров, 27. Руслан Иванов, 5. Еламе, 29. Ив.Димитров)

АСПАРУХ ФРАНГОВ

Снимка: Гонг

  Сподели
192