ЦСКА и Левски с минимални победи, резултати от Купата на България


В. Мухарски

ЦСКА и Левски с минимални победи, резултати от Купата на България

ЦСКА и Левски победиха в днешните си мачове в турнира за Купата на България. "Армейците" надигра Славия като гост с 1:0 и се класира напред. Победното попадение вкара Жуниор Мораес в 19-ата минута. ЦСКА ще разбере своя съперник в петък, когато ще бъде теглен жребият.

На стадиона в столичния квартал "Овча Купел" двата тима изиграха един доста скучен мач, като освен попадението имаше още две голови възмжности - по една за двата тима. В 19-ата минута Жуниор Мораес открадна топката от краката на Златков, напредна в наказателното поле и с удар покрай вратаря даде преднина на "червените".

В 58-ата минута пред капитана на ЦСКА Тодор Янчев се откри добра възможност да удвои преднината за своя тим. Той бе намерен отлично от Мораес зад отбраната на "белите", прехвърли стража, но и вратата. В 83-ата минута топката стигна до появилия се като резерва Попара, който стреля слабо с глава право в ръцете на Макенджиев.

Другият столичен гранд - Левски победи с 1:0 Банско и също се класира на 1/8-финалите за Купата на България. Единственото попадение във вратата на втородивизионния тим вкара Иван Цветков в 33-ата минута. Така за втора поредна година Левски елиминира Банско на 1/16-финалите в турнира. През миналия сезон "сините" надделяха с 3:1 на стадион "Свети Петър" след две попадения на Гара Дембеле и автогол на домакините.

Резултати от 13-те мача от 1/16 финалите за Купата на България:

Банско - Левски (София) 0:1
Чавдар (Етрополе) - Локомотив (Пловдив) 0:2
Славия - ЦСКА 0:1
Пирин (ГД) - Черноморец (Бургас) 1:3
Ботев (Пловдив) - Ботев (Враца) 1:0
Спортист (Своге) - Литекс 0:5
Спартак (Плевен) - Любимец 4:1
Добруджа - Несебър 1:0

След дузпи се класираха:
Ботев (Козлодуй) - Септември (Симитли) 5:6 (2:2 в редовното време)
Тунджа (Ямбол) - Монтана 4:3 (0:0 в редовното време)
Миньор (Перник) - Черно море (Варна) 5:3 (1:1 в редовното време)
Видима-Раковски (Севлиево) - Светкавица (Търговище) 3:4 (0:0 в редовното време и 1:1 в продълженията)
Калиакра (Каварна) - Локомотив (София) 4:3 (1:1 в редовното време)

Снимка: БГНЕС

  Сподели
122