ЦСКА се разправи с Литекс в Ловеч, Зику с 13-ти гол в А група


В. Мухарски

ЦСКА се разправи с Литекс в Ловеч, Зику с 13-ти гол в А група

ЦСКА победи като гост Литекс в Ловеч с 2:0 в среща от 14-ти кръг на родната "А" група. Румънската звезда на "армейците" Янис Зику вкара своя 13-ти гол в първенството, а освен това се отчете и с асистенция.

Срещата започна с натиск на домакините, като пропуски направиха Христо Янев от фаул, Светльо Тодоров и Том. В последствие ЦСКА изравниха играта и също имаха положения за гол, но Румен Трифонов, Янис Зику и Спас Делев нямаха късмет при завършващия удар.

След почивката ловчанлии създадоха две добри положения, но без резултат. Все пак в 55-ата минута поредица от грешки в защитата на домакините позволи на Зику да отнеме топката и с прехвърлящ пас намери резервата Нелсън, който с глава откри резултата.

В 60-ата минута Том удари Румен Трифонов без топка и съдията показа червен картон на играча на Литекс. Докато Том излизаше вратарят на ЦСКА Райс М'Боли потърси саморазправа с него и също получи директен червен картон от рефера. По този начин двата тима завършиха срещата с човек по-малко.

В 71-ата минута Светльо Тодоров засече с глава центриране и прати топката в напречната греда на вратата пазена от резервата на Благой Макенджиев. В 77-ата минута удар на Делев бе блокиран от Занев, но топката стигна до Зику, който по прекрасен начин копна топката и я прати във вратата на ловчанлии за крайното 2:0. В следващата атака Христо Янев бе близо до това да вкара почетен гол, но топката мина на сантиметри от вратата на столичани.

С тази победа ЦСКА се завърна на първо място, но с равен брой точки с Лудогорец. В следващия кръг "армейците" приемат именно тима от Разград на своя стадион "Българска армия" в мач, който ще покаже кой ще зимува на върха в "А".

Снимка: БТА

  Сподели
169