Литекс и ЦСКА няма да се победят в Ловеч


В. Мухарски

Литекс и ЦСКА няма да се победят в Ловеч

Литекс - ЦСКА
Стадион: "Градски", Ловеч
Дата: 20.11.2011г.
Час: 16:30
Съдия: Ивайло Стоянов

ЦСКА гостува в Ловеч на шампиона Литекс в среща от 14-ия кръг на родната "А" група. И двата тима не са в най-добрата си форма, но победата е задължителна, съдейки по амбициите на столичани и ловчанлии.

В лагера на "армейците" през последните дни се заговори повече за напускането на вратаря Иван Караджов и Павел Виданов, от колкото за предстоящото дерби с Литекс. Двамата не попадаха често в стартовата единайсеторка, но въпреки това скандалното им напускане нажежи страстите на "Армията". Въпреки това старши-треньорът на ЦСКА Димитър Пенев е спокоен и смята да подходи сериозно към срещата с шампионите.

“Платини се готви цяла седмица на 100%, би трябвало да го използвам. Нелсън още не е напълно възстановен. Никой в отбора не мисли, че ще загубим мача. Не смятам, че Левски ще ни догони в класирането. Смятам, че ЦСКА ще вземе максималното в оставащите мачове. Аз нося отговорността при неуспех в Ловеч“, заяви треньорът на ЦСКА.

Двама от основните играчи на "червените" - Мишел Платини и Грегори Нелсън, се завръщат в групата на отбора за важното гостуване на Литекс. Двамата пропуснаха последния мач на "армейците" срещу Миньор, когато тимът победи с 3:1. Бразилецът и суринамецът бяха на трибуните на "Българска армия" и подкрепиха съотборниците си. Официално двамата се водеха контузени. Нелсън призна, че има проблем в слабините, докато Платини не обясни каква е травмата му.

Пенев няма да може да разчита на наказания Жуниор Мораеш за натрупани жълти картони. По всяка вероятност двамата ще бъдат сред стартовите 11. Нелсън ще заеме позицията на лявото крило, където се подвизаваше Мораеш, докато Платини ще започне вместо Станислав Костов. Младокът не се представи на ниво срещу Миньор и ще остане на пейката. Останалите двама от атакуващото каре на "червените" ще останат същите за дербито в Ловеч. Спас Делев ще започне на дясното крило, а Янис Зику ще води атаката на "червените".

"Подхождаме изключително сериозно към срещата с ЦСКА. Надявам се след края на мача, нашият тим да бъде краен победител. Имаме кадрови проблеми и това може да повлияе. Имаме необходимото самочувствие и момчетата ще го покажат на терена. Двата отбора се познават добре. Надявам се ние да допуснем по-малко грешки от противника. Не се притеснявам от нищо. В състава няма да има кой знае какви изненади. Контузията на Георги Миланов нарушава някои идеи в средата на терена. Тези, които ще попаднат в състава, са достатъчно рутинирани и добри", заяви старши-треньорът на Литекс Атанас Джамбазки.

Литекс ще бъде без една от звездите си Георги Миланов в дербито срещу ЦСКА. Младокът усука коляно при нулевото равенство с Черноморец и все още не е напълно възстановен. Твърдо аут за домакинството срещу "червените" са още капитанът Небойша Йеленкович и централният защитник Николай Бодуров.

Литекс не игра в 13-ия кръг на шампионата, но използва отложения мач с Калиакра за контрола с шампиона на Македония - Шкендия Тетово. Бразилецът Сандриньо попадна в групата за мача, след като лекуваше контузия около една година. Той се включи в контролата с македонците и вече е готов на 100%, макар и не за титуляр. Младежкият национал Момчил Цветанов ще бъде в състава на шампионите за мача с "червените", след като вече е излекуван от вирусно заболяване.

Последни 5 изиграни срещи:

Литекс:

01 октомври Миньор Перник - Литекс 2:2 (А група)
15 октомври Литекс - Монтана 0:0 (А група)
24 октомври Литекс - Лудогорец 2:1 (А група)
31 октомври Локомотив София - Литекс 1:2 (А група)
05 ноември Литекс - Черноморец 0:0 (А група)

ЦСКА:

15 октомври ЦСКА - Славия 1:2 (А група)
21 октомври Черно море - ЦСКА 0:0 (А група)
28 октомври ЦСКА - Левски 1:0 (А група)
06 ноември Ботев Враца - ЦСКА 2:2 (А група)
12 ноември ЦСКА - Миньор Перник 3:1 (А група)


Досегашни срещи:

Литекс - ЦСКА

39 срещи
12 победи за Литекс
12 равенства
15 победи за ЦСКА
Голова Разлика: 43:41 за Литекс


Коефициенти от bet365:
Литекс - 2.50
Равен - 3.10
ЦСКА - 2.60

Коефициенти от Offsidebet:
Литекс - 2.55
Равен - 3.10
ЦСКА - 2.60

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
179