ЦСКА се справи с Миньор, Зику с хеттрик (видео)


В. Мухарски

ЦСКА се справи с Миньор, Зику с хеттрик (видео)

ЦСКА победи Миньор с 3:1 в среща от 13-тия кръг на родната "А" група. С хеттрик се отчете румънецът Янис Зику, който бе един от най-добрите играчи на терена. Легендата на ЦСКА Стойчо Младенов изгледа срещата от трибуните на стадион "Българска армия".

Двубоят започна добре за "армейците". В 23-ата минута Галчев добре центрира ниско в наказателното поле, където Зику засече с крак и по този начин откри резултата. В 41=ата минута румънецът изведе добре Спас Делев, който вкара топката в мрежата, но преди това бе прозувал сигнал за засада. При резултат 1:0 завърши първата част.

След почивката "чуковете" при първата си атака стигнаха до изравнително попадение. Преди това да стане в 52-ата минута Янчев изведе ефектно с пета Янис Зику, но румънецът от чиста позиция стреля в аут. В 63-ата минута Божиков отлично намери Бибишков, който разстреля Караджов и възстанови равенството. Минута по-късно Стойчев задържа Мораес в наказателното поле и бразилецът се се строполи на земята. Съдията обаче не посмя да отсъди дузпа за "червените".

Последваха пропуск на Румен Трифонов, а малко по-късно Зику вкара нов, който отново не бе зачетен от рефера. В 73-ата минута удар от въздуха на Спас Делев, бе спасен от Чворович. При последвалия ъглов удар Делев центрира, Петър Стоянов с глава намери Зику и нападателят вкара за 2:1. В 78-ата минута след скоростна атака на "армейците" Бандаловски пусна отлично към Зику и румънецът направи своя хеттрик. Това бе 12-ти гол за нападателят на ЦСКА в "А" група през този сезон.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
140