ЦСКА няма да се издъни срещу Миньор в София


В. Мухарски

ЦСКА няма да се издъни срещу Миньор в София

ЦСКА - Миньор Перник
Стадион: "Българска армия", София
Дата: 12.11.2011г.
Час: 16:30
Съдия: Радан Мирянов

ЦСКА приема Миньор Перник на стадион "Българска армия" в среща от първенството на България. След равенството във Враца преди седмица (2:2 с Ботев) "армейците" рухнаха психически, като две от чуждестранните звезди на "червените" - Янис Зику и Жуниор Мораеш са в открито неразбирателство. Това си пролича по време на мача с тима от Враца. Тогава бразилецът беше фаулиран за дузпа, но Зику тръгна да я бие, тъй като е определен за щатен изпълнител на такива положения от треньорите. Мораеш избута съотборника си, а впоследствие бразилецът пропиля положението и на практика лиши ЦСКА от победата.

Двамата са били успокоявани от капитана Тодор Янчев, който и друг път се е месил, за да разрешава конфликтите им. Напрежението между тях си пролича още на мача с Видима-Раковски (спечелен с 4:1) и отново беше преди изпълнение на 11-метров наказателен удар. Самият Платини допълнително издразни треньорския щаб на отбора по време на мача с Ботев. При смяната си през второто полувреме той демонстративно се влачеше по терена в момент, в който времето притискаше "червените". В крайна сметка той отпадна от групата за мача, заедно с Грегъри Нелсън. Като официална причина все пак се изтъква, че двамата играчи страдат от травми.

Това не е единственият проблем с чужденците на ЦСКА. За предстоящия мач с Миньор Димитър Пенев няма да може да разчита на вратаря си Райс М'Боли. Той попадна в сметките на националния селекционер на Алжир и така срещу перничани ще играе резервата му Иван Караджов или Благой Макенджиев, като Караджата е с по-големи шансове за титулярния пост. Аут от разширения състав на Димитър Пенев е и Денис Халилович, който продължава да има проблеми с глезена.

Очаква се като титулят да започне Станислав Костов. Юношата на Пирин, който бе обявен за един от най-големите таланти у нас, не получаваше достатъчно шансове за изява от Милен Радуканов, но Димитър Пенев е решил да промени този факт. Големият плюс на Костов е, че може да играе като полузащитник, позиция, която очевидно измъчваше острието Платини. Срещата пропуска Пламен Крачунов, който е наказан за натрупани картони. Универсалният боец на ЦСКА Петър Стоянов ще заеме мястото му в центъра на отбраната. Една от малкото добри новини за треньорския щаб на отбора е, че Иван Бандаловски вече е напълно възстановен и ще заеме обичайната си позиция като десен защитник. Титуляр за ЦСКА отново ще бъде Спас Делев, който пропусна последната среща на отбора, заради проблеми със зъбите.

Двама от титулярите на Миньор са с леки травми преди срещата със столичани. Това са Иван Чворович и Крум Бибишков, но се очаква те да бъдат на линия за срещата и да започнат като титуляри за "чуковете". Наставникът на Миньор Стойчо Стоев ще се опита да излъже съперника с агресивна игра в атака. „Трябва да се възползваме от слабостите на ЦСКА в отбрана. Не казвам, че ще успеем, но трябва да направим всичко възможно. Трябва да можем да реализираме открилите се пред нас положения и в същото време да им попречим те да си вкарат техните”, коментира Стоев.

Последни 5 изиграни срещи:

ЦСКА:

02 октомври Светкавица - ЦСКА 0:3 (А група)
15 октомври ЦСКА - Славия 1:2 (А група)
21 октомври Черно море - ЦСКА 0:0 (А група)
28 октомври ЦСКА - Левски 1:0 (А група)
06 ноември Ботев Враца - ЦСКА 2:2 (А група)

Миньор Перник:

01 октомври Миньор Перник - Литекс 2:2 (А група)
15 октомври Лудогорец - Миньор Перник 4:1 (А група)
21 октомври Миньор Перник - Локомотив София 1:2 (А група)
27 октомври Черноморец - Миньор Перник 1:0 (А група)
04 ноември Миньор Перник - Калиакра 1:1 (А група)


Досегашни срещи:

ЦСКА - Миньор Перник

71 срещи
48 победи за ЦСКА
14 равенства
9 победи за Миньор Перник
Голова Разлика: 167:62 за ЦСКА


Коефициенти от bet365:
ЦСКА - 1.17
Равен - 6.50
Миньор Перник - 11.00

Коефициенти от Offsidebet:
ЦСКА - 1.13
Равен - 6.75
Миньор Перник - 17.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
184