ЦСКА ще вземе победата във Враца


В. Мухарски

ЦСКА ще вземе победата във Враца

Ботев Враца - ЦСКА
Стадион: "Христо Ботев", Враца
Дата: 06.11.2011г.
Час: 14:30
Съдия: Христо Ристосков

ЦСКА гостува във Враца на местния Ботев в мач от 12-ти кръг на родната "А" група. След победата над Левски, през миналия уикенд, сега "армейците" са пределно мобилизирани за нови три точки в борбата им за първото място в класирането. Ако ЦСКА победи в тази среща ще има равен брой точки с Лудогорец, но тима от Разград ще останат първи, поради по-добра голова разлика.

Ботев Bpаца има проблем с треньорския пост, тъй като Атанас Джамбазки бе преместен в шампиона Литекс. В Ловеч той наследи Любослав Пенев, който стана национален селекционер на България. "Ботев няма да излезе като обречен срещу ЦСКА", закани се временният наставник на новака в елита Тодор Гарев.

„Рецептата за мача с ЦСКА е горещи сърца и хладни умове", категоричен бе Гарев. Спецът обяви, че той реди състава на тима от Враца. Основните проблеми на врачани са в атака, тъй като отборът не е вкарвал гол от 4 мача. За същия период те са допуснали само едно попадение, припомни Гарев. Той смята, че на ЦСКА ще им е много трудно да отбележат във Враца.

Трайно контузените централни защитници на Ботев Петър Альошев и Траян Траянов със сигурност са извън сметките в неделя. Треньорът уточни, че е наясно със слабите страни на ЦСКА, особено тези в защитата. Президентът на Ботев Чавдар Атанасов и изпълнителният директор Пламен Николов споделиха, че техният отбор ще играе за равен срещу ЦСКА утре. Те не отписаха напълно шансовете на своя отбор за победа, но заявиха, че са реалисти и предпочитат да играят по-предпазливо и да измъкнат поне една точка от "червените".

"Очаква ни труден мач срещу силен противник. И равният резултат ще бъде успех за нас. ЦСКА е стойностен отбор, срещу който не може да се подхожда лековато. Не можем да излезем и да тръгнем да ги мачкаме, защото резултатът ще е плачевен за нас. Ние трябва да играем тактически грамотно и правилно и ако ни се удаде възможност да изненадаме съперника. ", заяви изпълнителният директор на Ботев Пламен Николов, който ще бъде записан като старши-треньор на отбора в мача срещу столичани, тъй като притежава нужния лиценз Про.

"Ще се хвърлим здраво срещу ЦСКА и каквото сабя покаже. Очаквам стадионът да се напълни и да стане празник за града. Няма значение, че във Враца има много фенове на ЦСКа", коментира президентът на врачанския клуб Чавдар Атанасов.

Старши-треньорът на "армейците" Димитър Пенев няма да може да разчита единствено на Спас Делев за предстоящата среща. Нападателят от село Ключ от два дена не е добре по отношения на зъбите, като дори се стигнало до операция. Всички останали играчи са готови, като не е изключено Стратега да заложи на някой от по-младите състезатели на тима.

"Знаете, че имам млади футболисти, имам доверие към тях. Основните футболисти са здрави и очаквам да вземат трите точки във Враца. Единствено Спас Делев няма да играе. Добре сме подготвени и знаем играта на Ботев, следим този отбор. Знаем за промената на старши-треньор при тях. Те винаги дават всичко от себе си, когато играят срещу силни отбори като ЦСКА. Смятам, че ние успешно винаги сме играл във Враца", заяви Димитър Пенев.

Капитанът на ЦСКА Тодор Янчев не скри симпатиите си към тима от Враца: "Готови сме за мача с Ботев, надявам се да победим. Те са един млад отбор. От както играят в елита показват доста интересен футбол. Не бива да бъдат подценявани, Лудогорец доказаха това. Лично аз доста харесвам тима на Ботев", заяви Янчев.

Последният официален мач между Ботев и ЦСКА е от сезон 1989/1990 година, когато „армейците" изпращат Ботев в „Б" група след победа с 5:2.

Последни 5 изиграни срещи:

Ботев Враца:

24 септември Литекс - Ботев Враца 3:1 (А група)
30 септември Ботев Враца - Лудогорец 0:1 (А група)
16 октомври Локомотив София - Ботев Враца 0:1 (А група)
21 октомври Ботев Враца - Черноморец 0:0 (А група)
27 октомври Калиакра - Ботев Враца 0:0 (А група)

ЦСКА:

26 септември ЦСКА - Видима 4:1 (А група)
02 октомври Светкавица - ЦСКА 0:3 (А група)
15 октомври ЦСКА - Славия 1:2 (А група)
21 октомври Черно море - ЦСКА 0:0 (А група)
28 октомври ЦСКА - Левски 1:0 (А група)


Досегашни срещи:

Ботев Враца - ЦСКА

52 срещи
4 победи за Ботев Враца
14 равенства
34 победи за ЦСКА
Голова Разлика: 123:48 за ЦСКА


Коефициенти от bet365:
Ботев Враца - 11.00
Равен - 6.00
ЦСКА - 1.22

Коефициенти от Offsidebet:
Ботев Враца - 12.00
Равен - 6.25
ЦСКА - 1.18

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
163