Стратега: Познавам треньора на Левски, той е млад специалист и има бъдеще


В. Мухарски

Стратега: Познавам треньора на Левски, той е млад специалист и има бъдеще

Старши-треньорът на ЦСКА Димитър Пенев говори пред журналистите на стадион "Българска армия" относно предстоящата среща с Ботев Враца.

"Преди да се покажа пред вас журналистите, прегледах две книги. В колко мача от 63-ата, 64-ата година до днес - колко срещи е имало между ЦСКА и Ботев Враца. Някъде над 30 мача, 2-3 загуби с по 1:0, два-три ремита и останалото е победи за ЦСКА. Всички отбори си имат проблеми, в това число и ние. Но смятам, че ЦСКА успешно винаги е играл във Враца. До този момент футболистите се чувстват добре, с изключение на Делев, който от два дена не е добре по отношения на зъбите. Дори се стигна до операция, днес също е на легло. Само той ще пропусне мача, а останалите всички са готови", започна Стратега.

"Знаете, че имам млади футболисти, имам доверие към тях. Основните футболисти са здрави и очаквам да вземат трите точки във Враца. Добре сме подготвени и знаем играта на Ботев, следим този отбор. Знаем за промената на старши-треньор при тях. Те винаги дават всичко от себе си, когато играят срещу силни отбори като ЦСКА", каза още Пенев.

"Очакваме още един треньор в екипа си и тогава ще бъдем по-спокойни. Това ще е мое решение и вие журналистите ще го разберете следващата седмица. Дуци Симонович... Знаете, че е в отбора. Той ще бъде изпълнителен директор... Главен мениджър, каквото и да е, той ще бъде с отбора. Старши-треньор е Димитър Пенев. След като има разрешение от футболния съюз Дуци ще седи на резервната скамейка до мен. Всички, които са в нашия отбор ще помагат", коментира още Пенев.

Стратега направи интересен коментар за новия треньор на Левски Николай Костов:

"Работеше в школата - деца, юноши. Нашият национален състезател Киряков работеше при него в Анортис. Кирячето от Търново. Добре се познаваме като колеги. Той е млад специалист, има бъдеще. Има много срещи като треньор. Някои не му вярват, но той като треньор ще си поеме своята отговорност. Не мога да коментирам повече за него. Гледаме нашия си отбор и ни чака сериозен мач с Ботев", завърши Димитър Пенев.

Снимка: Илияна Енчева

  Сподели
127