В Литекс са категорични: Хвърляме се на 100 процента и в двата турнира


В. Мухарски

В Литекс са категорични: Хвърляме се на 100 процента и в двата турнира

Треньорът на Литекс Атанас Джамбазки коментира, пред сайта на "оранжевите", жребия за Купата на България, който противопостави шампионите и втородивизионния Спортист (Своге). Специалистът говори и за предстоящото дерби с Черноморец в Ловеч

"Спортист е един отбор, който се представя успешно в първенството на Западната „Б“ група. Нямаме право да подценяваме този тим. Ще се отнесем сериозно към гостуването в Своге. Преди това обаче трябва да се конценрираме към „А“ група, където ни очакват трудни мачове", коментира Джамбазки.

"Имах желание да избегнем водещите отбори от „А“ група като ЦСКА, Лудогорец и Черноморец. В този аспект съм доволен. Хвърляме се на 100 процента и в двата турнира. Литекс е водещ отбор и той винаги се бори за всички трофеи. Така ще бъде и през този сезон", заяви още новият наставник на Литекс.

Джамбазки даде мнението си и за предстоящата среща за първенство срещу Черноморец:

"Черноморец е един от хитовете на първенството. Силен и стегнат отбор. Имат добри изпълнители във всички фази в играта и няма да ни е лесно. Но ние също се готвим сериозно. Очаквам да стане интересен двубой, в който Литекс да излезе краен победител.  Ще ви кажа само, че като игра и поведение Черноморец се доближава до лидерите в „А“ група. Доказва го и класирането. Ще обърнем сериозно внимание на работата в дефанзивен план", каза треньорът.

  Сподели
196