Литекс се справи с Локо София, Лудогорец отново мачка (видео)


В. Мухарски

Литекс се справи с Локо София, Лудогорец отново мачка (видео)

Литекс победи като гост Локомотив София с 2:1 в мач от 11-ия кръг на "А" група. Двубоят се игра на стадион "Българска армия" пред погледа на бившия треньор на ловчанлии - Любослав Пенев. Новият национален селекционер изгледа срещата в компанията на своя чичо - треньорът на ЦСКА Димитър Пенев.

В 22-ата минута столичани получиха правото да изпълнят дузпа, която Марчо Дафчев реализира за 1:0. В 56-ата минута, след извеждащ пас на Мирасема, Светослав Тодоров изравни - 1:1. Играчите на столичното Локо пропиляха няколко изгодни положения през втората част. В 60-ата минута Месич се измъкна добре от Пламен Николов и излезе на стрелкова позиция, но не бе точен при завършващия удар.

В 72-ата минута Марчо Дафчев стреля от фаул, но Александров изби в корнер. Така се стигна до 80-ата минута, когато Георги Миланов се измъкна от защитниците на "железничарите" и добре намери Светльо Тодоров, който пусна топката покрай вратаря и по този начин реализира за крайното 2:1. В 86-ата минута нов пропуск за "червено-черните" направи Владислав Романов, а малко по-късно столичани нацелиха и гредата.

В друг мач от кръга Лудогорец победи с класическото 3:0 Монтана. Домакините поведоха с гол в първите секунди на двубоя, като точен бе Марселиньо. В 14-ата минута Александър Барт реализира втори гол за Лудогорец, като той засече с глава центриране на Емил Гъргоров-Бадема от фаул. В 30-ата минута бе пусната дълга топка към Марселиньо, страничният съдия вдигна флага за засада, но главният рефер Антон Генов прецени, че такава няма, и остави голмайстора да реализира втория си гол и общо трети в мача.

По този начин тимът от Разград оглави отново класирането в "А" група, след като се изравни по точки с ЦСКА, но благодарение на днешните голове е лидер с по-добра голова разлика.

Снимка: БТА

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
222