Един фен на Левски опита да се сбие със 7 000 от ЦСКА


В. Мухарски

Един фен на Левски опита да се сбие със 7 000 от ЦСКА

Доста интересна сцена се разигра след края на вечното дерби между ЦСКА и Левски (спечелено от "червените" с 1:0). FUTBOL-TV видя как един фен на "сините" опита да търси саморазправа с агитката на ЦСКА. Всичко това се случи след като бе даден последен съдийски сигнал, тогава почти всички ултраси на Левски бяха напуснали националния стадион "Васил Левски". Малко сини фенове бяха останали да си събират знамената, докато тези на ЦСКА ги изчакваха, за да могат и те, половин час по-късно, да напуснат спортното съоражение.

По едно време фен на "сините" започна да тича по пистата по посока сектор "Г", където бяха настанени привържениците на "армейците". Нечестен двубой така и не се състоя, тъй като полицаите догониха оптимистичния запалянко и го прибраха в ареста под бурния смях на червените фенове.

По време на срещата ултрасите на Левски влязоха в сблъсък с полицията. Феновете хвърляха различни предмети и бомби по полицаите. Оказа се обаче, че е имало не малко цивилни предстваители на органите на реда, които са били разположение в сектора и най-вероятно това е провокирало безредиците.

Минути след последния съдийски сигнал, част от агиткаъа на Левски атакува с прътове намиращите се в близост полицаи. Най-буйните фенове на "сините" бяха задържани с белезници и качени в микробуси. Шефът на фен клуба на отбора Владимир Владимиров-Гугутката се опитал с авторитета си да укроти страстите, но е бил арестуван, заедно с още четирима фена.

Снимка: БТА

  Сподели
118