ЦСКА и Левски няма да се победят


В. Мухарски

ЦСКА и Левски няма да се победят

ЦСКА - Левски
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 28.10.2011г.
Час: 17:45
Съдия: Таско Тасков

На националния стадион "Васил Левски" днес ЦСКА е символичен домакин на Левски в дербито на България. Двубоят е от 11-ти кръг на родната "А" група. Мачът между тези два отбора винаги е бил доста непредсказуем. На този етап и двата тима не се намират в най-добрата си форма.

В края на миналата седмица "армейците", за изненада на мнозина, смениха треньора си. Досегашният наставник Милен Радуканов бе наследен от Димитът Пенев, който застана начело на тима за пети път. Веднага започнаха да се носят слухове, че Стратега е само поставено лице за пред феновете,  а истински треньор на отбора ще бъде Драголюб Симонович. За Дуци доста се изписа и изговори доста, че тарторите на отбора не го уважавали.

Вечното дерби с Левски в петък ще бъде мач номер 200 начело на ЦСКА за треньор номер 1 на ХХ век Димитър Пенев. По повод спекулациите около треньорския пост Пенев заяви, че помощник треньорът на ЦСКА Адалберт Зафиров и кондиционният спец Иван Йовановски водят тренировките на отбора.

"Аз съм старши-треньор на ЦСКА. Подписах договор до 2012 година. Тренировките на отбора ги водят Зафиров и Йовановски, но аз ще определя състава за дербито с Левски. Дуци е в колектива, но какви точно ще бъдат неговите функции, ще определи ръководството. Нека не бъдем дребнави. Дали футболистите не харесват Симонович, не мога да знам. Някои от тях сигурно не ме харесват и мен", коментира Димитър Пенев на брифинг преди дербито.

На този етап "червените" се намират на първо място във временното класиране (с равен брой точки с Лудогорец). Евентуална загуба днес може да има тежки последици в бъдеще и да донесе още повече напрежение на "Армията". В случай, че играчите в червено не се поздравят с пълен успех, това ще бъде трети пореден мач, в който отборът не може да стигне до победата. Подобно нещо няма да бъде прието добре от шефовете и привържениците на тима.

Най-големият проблем в лагера на "армейците" е контузията на Иван Бандаловски. Бандата, който е юноша на Левски няма да може да се изправи срещу бившия си тим, а също се отнася и за Апостол Попов, който също е с доста сериозна травма от доста време. Двамата са с основна заслуга при последната победа на ЦСКА над вечния съперник - 3:1 на стадион "Георги Аспарухов". Сега те ще бъдат заменени от Петър Стоянов и зле представящият се Пламен Крачунов. Има голяма вероятност Пената да опита стар изпитан трик - да пусне в игра някой млад талант, който да блесне именно срещу Левски.

След 10 изиграни кръга "сините" се намират на незадоволителното за тях 4-то място в класирането и изостават с четири точки от лидерите Лудогорец и ЦСКА. Евентуална загуба от "армейците" ще ги отдалечи още повече от върха.

Главният мениджър на Левски Георги Иванов не може да изгради стил на игра и от всички по-тежки мачове до момента "сините" са спечелили само този срещу Литекс (3:2). Говори се, че собственикът на отбора Тодор Батков се оглежда за заместник на Гонзо, като при евентуално поражение от ЦСКА, това ще стане факт. С най-голям шанс да поеме Левски е Станимир Стоилов.

Пред Георги Иванов има две големи въпросителни преди дербито. Гонзо все още не знае дали ще може да разчита на Дарко Тасевски и Христо Йовов, които са с леки травми. И двамата тренираха с отбора през седмицата, но малко преди мача ще се реши дали да започнат като титуляри. Ако все пак това стане факт има голяма вероятност Бижутера да започне като нападател на отбора. Именно Йовов е играчът с най-много голове във вратата на ЦСКА от настоящия състав на "сините". Надеждата на Гонзо е той да накаже "червените" отново.

Стартовият състав ми е ясен от доста време. Цяла седмица тренираме и футболистите знаят какво се иска от тях. Настроението преди дерби винаги е приповдигнато. Нормално е да има и малко напрежение. Никой не си прави илюзии, че ни чака лек мач, но имаме сили да победим. Не ме интересува какво се случва в ЦСКА. След като има нови хора, е нормално да има промени. Ние обаче познаваме играчите им и знаем техните силни и слаби страни. Не вярвам да се променят толкова много за три-четири дни", заяви Иванов.

Не е изключено двамата треньори да поставят капани на противника, като да пратят играч на наприличен за него пост.

Последни 5 изиграни срещи:

ЦСКА:

17 септември Берое - ЦСКА 0:1 (А група)
26 септември ЦСКА - Видима 4:1 (А група)
02 октомври Светкавица - ЦСКА 0:3 (А група)
15 октомври ЦСКА - Славия 1:2 (А група)
21 октомври Черно море - ЦСКА 0:0 (А група)

Левски:

17 септември Левски - Литекс 3:2 (А група)
25 септември Лудогорец - Левски 2:1 (А група)
02 октомври Левски - Локомотив София 4:0 (А група)
16 октомври Черноморец - Левски 2:0 (А група)
21 октомври Левски - Калиакра 3:2 (А група)


Досегашни срещи:

ЦСКА - Левски

172 срещи
52 победи за ЦСКА
45 равенства
76 победи за Левски
Голова Разлика: 257:222 за Левски


Коефициенти от bet365:
ЦСКА - 2.30
Равен - 3.10
Левски - 2.90

Коефициенти от Offsidebet:
ЦСКА - 2.40
Равен - 3.00
Левски - 2.88

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
167