Лудогорец ще вземе минимална победа в Ловеч


В. Мухарски

Лудогорец ще вземе минимална победа в Ловеч

Литекс - Лудогорец
Стадион: "Градски", Ловеч
Дата: 24.10.2011г.
Час: 18:00
Съдия: Ивайло Стоянов

На градския стадион в Ловеч Литекс, които са актуалният шампион на България, ще излязат срещу превърналния се основен фаворит да ги смъкне от трона Лудогорец Разград. Срещата е последна за 10-ти кръг на родната "А" група. Евентуална загуба ще остави ловчанлии на 6-то място, докато при всички положения тима от Разград остава на първо място след тази среща.

Двама от основните футболисти на Литекс - капитанът Небойша Йеленкович и националът Николай Бодуров, ще пропуснат срещата. Причината за това е, че двамата все още не са възстановени от травмите си. Йеленкович от два дни тренира наравно със съотборниците си, но лекарите са заявили на треньорския щаб, че по-добре е да не се рискува с пускането му в игра. Същото се отнася и за Николай Бодуров. Треньорът на шампионите Любослав Пенев няма да може да ползва и Сандриньо, който е с травма още от миналия сезон. Останалите играчи на Литекс са здрави и готови за двубоя.

"За Литекс всички мачове са важни. Вярно е, че сега ни предстои двубой срещу по-класен съперник, но нашето истинско лице е тогава, когато реализираме своите възможности. Ние сме отбор, който играе много технично, атакуваме почти през целия мач противниковата врата и създаваме много положения", заяви наставника на Литекс Любослав Пенев.

"Изисквам от футболистите да покажат това, което тренираме през седмицата. Искам да демонстрираме поведение на шампион. Във всеки един мач излизаме за победа, но за да я постигнем трябва да играем по-различно от това, което показахме в някои мачове досега. Може да направим някои промени в състава. Не се притеснявам от съперника. Всеки има желание за победа срещу нас. Предстоящият противник разполага с класни футболисти. Първенството ще става все по-интересно, защото тепърва предстоят възлови мачове", добави още Любо Пенев.

Неговият колега от Лудогорец Ивайло Петев се надява на солидна подкрепа от трибуните: "Призоваваме работодателите да проявят толерантност и да дадат възможност на феновете да пътуват до Ловеч за мача на 24 октомври. Така ще дадат своя принос за просперитета на тима", заяви Ивайло Петев. Очаква се към Ловеч да пътуват три автобуса с фенове на Лудогорец. От фен клуба на отбора заявиха, че ще направят страхотна атмосфера на стадиона, с много факли и димки.

Отборът на Лудогорец отива на поредната си тежка битка, този път в Ловеч. След отличното представяне в "А" група от началото на сезона "орлите" ще дадат всичко от себе си да продължат победната серия. Премия от 4000 лева на калпак е обявил собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев за утрешното дерби.

Тримата бразилци в тима на Лудогорец - Шоко, Марселиньо и Жуниор Кешада, се молят за топло време срещу Литекс. Кариоките попаднаха в групата на лидера в "А" група за гостуването на шампионите утре. Те обаче още от сега мислят за температурите на Градския стадион в Ловеч. Тримата доста трудничко приеха студеното време в началото на миналата седмица, когато в голяма част от страната паднаха снегове. През последните няколко дни бразилците се появили на тренировка доста облечени, което веднага станало обект на закачки от страна на техните съотборници.

Последни 5 изиграни срещи:

Литекс:

10 септември Литекс - Черно море 1:0 (А група)
17 септември Левски - Литекс 3:2 (А група)
24 септември Литекс - Ботев Враца 3:1 (А група)
01 октомври Миньор Перник - Литекс 2:2 (А група)
15 октомври Литекс - Монтана 0:0 (А група)

Лудогорец:

18 септември Черно море - Лудогорец 0:1 (А група)
25 септември Лудогорец - Левски 2:1 (А група)
30 септември Ботев Враца - Лудогорец 0:1 (А група)
08 октомври Лудогорец - Динамо Букурещ 2:1 (Приятелска среща)
15 октомври Лудогорец - Миньор Перник 4:1 (А група)


Досегашни срещи:

Литекс - Лудогорец

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Литекс - 2.00
Равен - 3.25
Лудогорец - 3.40

Коефициенти от Offsidebet:
Литекс - 2.05
Равен - 3.15
Лудогорец - 3.40

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
189