Радуканов: Смяната на треньори няма да оправи футбола в България


В. Мухарски

Радуканов: Смяната на треньори няма да оправи футбола в България

Старши-треньорът на ЦСКА Милен Радуканов даде традиционния си брифинг, преди заминаването на "червените" за Варна, където утре гостуват на местния Черно море. Наставнмикът на "армейците" заяви, че с честата смяна на треньори положението в българския футбол няма да се оправи.

"Гледам да си върша моята работа. Вашата работа е да коментирате и да правите анализи. Не желая да влизам в полемики с никой. В отбора работим нормално, готвим се за мача. През седмицата имахме среща с ръководството на отбора. Те казаха каквото имат да казват на играчите и продължаваме напред. Те ни заявиха, че трябва да забравим загубата от Славия, защото е нормално да загубиш двубой в първенството. Важното е да се вземат поуки от тази среща и да се върви напред", започна Радуканов.

"В големите отбори в България всеки ден се сменят треньори или ръководството. Мислим си, че най-големият проблем са именно треньорите. Смятаме, че като ги сменяме често ще се оправи футбола ни, а не е точно така. Аз не чета нещата, които се пишат, но всеки си има право на мнение. Всеки се изказва по всякакви въпроси и не мога да се сърдя на никой. В ЦСКА са събрани най-добрите футболисти в България и е нормално да се пише за тях. Продължаваме да изграждаме нов отбор. Надявам се новите момчета да се адаптират добре и да подобряваме играта си с всеки изминал мач", добави още Радуканов.

Наставникът коментира темата с намиращия се в незадоволителна форма Костадин Стоянов, както и за проблемите в защита преди мача с "моряците".

"Говорил съм с Коста Стоянов. Още миналия път ви казах, че е спокоен и физически се чувства добре. Тренира, не е пропускал тренировки. Нормално е всеки играч да има спадове в кариерата си. Аз мога само да се надявам той бързо да се вдигне и да играе по начина, по който го правеше и пролетта. Предполагам му влияе и факта, че се разбираше много добре с Апостол Попов, който сега е контузен. Имаме четирима контузени защитници, които няма да пътуват с нас. Ще определим състава утре преди мача. Надявам се тези, които влязат, да дадат максимума от себе си. Наясно съм как ще реша проблема с десния бек... Ще видите утре на мача", завърши Радуканов.


Групата на ЦСКА за мача с Черно море:

Райс Мболи, Иван Караджов, Костадин Стоянов, Петър Стоянов, Адемар, Пламен Крачунов, Румен Трифонов, Ангел Грънчов, Тодор Янчев, Борис Галчев, Янис Зику, Грегъри Нелсън, Мишел Платини, Жуниор Мораес, Спас Делев, Станислав Костов, Александър Якимов, Станко Йовчев и Антон Карачанаков.

Снимка: Илияна Енчева

  Сподели
173