Акулите изядоха Левски в Бургас


В. Мухарски

Акулите изядоха Левски в Бургас

Черноморец победи Левски с 2:0 в мач от 9-ия кръг на "А" група, който се игра на стадион „Лазур” в град Бургас. "Сините", които днес играха с бели екипи, за пореден път показаха, че изпитват затруднения когато играят като гости. Още в 10-ата минута Анеси вкара гол за бургазлии, но бе в положение на засада и попадението не бе зачетено. През първата част пропуски направиха Гаджев и Грийн за "сините".

И двете попадения паднаха след почивката. В 68-ата минута Асис пусна добре към Жужу, който напредна в пеналта отдясно и със силен шут прати топката в левия ъгъл на вратата пазена от Пламен Илиев. Само три минути по-късно "акулите" стигнаха до ново попадение. Траян Дянков напредна отдясно центрира и Анеси с глава прати топката в десния ъгъл и по този начин оформи крайното 2:0 за Черноморец срещу Левски. Играчите на Черноморец посветиха второто попадение на треньора си Димитър Димитров-Херо, който през седмицата призна, че ще се бори с тежка болест.

Възпитаниците на Георги Иванов-Гонзо имаха шанс да стигнат до почетно попадение, но удар на Тони Калво нацели гредата. Много силен мач за домакините изигра ветеранът Радостин Кишишев.

  Сподели
150