Изненада в Ловеч - Литекс не успя да се справи с Монтана


В. Мухарски

Изненада в Ловеч - Литекс не успя да се справи с Монтана

Шампионът на България Литекс не успя да победи Монтана в Ловеч. Двата тима завършиха без отбелязан гол - 0:0 в мач от 9-ти кръг на "А" група. Ловчанлии започнаха с тотално променен състав в сравнение с гостуването на Миньор в Перник.

Първото положение за шампионите бе в 16-ата минута. Мирасема центрира по земя в малкото наказателно поле, където Миланов не успя да засече топката. "Оранжевите" имаха териториално превъзходство, но чистите положения пред Иванов липсваха. Литекс стигна все пак до такова в 30-ата минута, когато Том стреля от линията на пеналта, но вратарят Иванов внимаваше и улови.

Четири минути преди края на първото полувреме Бернард Итуа намери Георги Миланов в опасна близост пред Христо Иванов, но националът от трудна позиция не успя да отбележи. Секунди преди почивката Янев изведе отлично Том зад защитата на гостите, но бразилецът сбърка в паса към съотборник.

Малко след почивката шампионите бяха близо до откриване на резултата, но бранител на Монтана блокира удар от въздуха на Георги Миланов. Гостите можеха да поведат в 64-ата минута, когато Янко Сандански изпълни отлично пряк свободен удар, но вратарят Александров показа рефлекс и спаси. Джерманович направи доста пропуски и по този начин резултатът се запази равен.

  Сподели
187