Велизар Димитров: Отказах оферта от Левски, няма да предам ЦСКА


В. Мухарски

Велизар Димитров: Отказах оферта от Левски, няма да предам ЦСКА

Бившата звезда на ЦСКА Велизар Димитров, който сега носи екипа на украинския Металург Донецк, призна че е имал оферта от Левски, но е отказал заради своята отдаденост към "армейците".

"Опитвам се да давам всичко, което мога, на Металург. Коректен съм с хората в клуба и те са коректни с мен. Опитваме се заедно да вървим нагоре. Най-важното е, че хората ме уважават и се разбираме чудесно", заяви Димитров пред "7 дни спорт".

"Стартирахме силно и всички са доволни. Целта ни е да се класираме на място, даващо право на участие в евротурнирите, а това не е невъзможно, защото в Украйна до пето място всички получават евроквота."

"Тук хората, като кажат нещо, не цепят думата на две и никога не се отмятат. Имам още година и половина от договора. Когато изтече, смятам да окача обувките на пирона и тогава ще преценявам."

"В ЦСКА прекарах 6 прекрасни години - това е отборът на сърцето ми. В крайна сметка нищо не се знае. Оставям си една вратичка", призна халфът.

"В Украйна се инвестира адски много, и то не само във футболисти, а и в бази, в съоръжения. Точно това е причината за успехите на местните клубове. И още нещо - признавам си, че едва като отидох в Украйна, разбрах какво е истински професионализъм и съвестно отношение към тренировъчния процес. За съжаление у нас играчите мислят за доста странични неща и често не са концентрирани върху това, което правят."

"Преди време в ЦСКА ние печелехме убедително и с красива игра. Но по наше време имаше доста по-сериозен бюджет за селекция. Всички помнят какви чужденци играеха тогава. А сега? Тези италианци, които бяха привлечени миналия сезон, а и не само те, не вдигнаха класата на отбора, а напротив - бутаха го надолу."

"Аз имах оферта не само от Левски, а и от друг български отбор, където също ми предлагаха повече пари в сравнение с ЦСКА. Но това означаваше да предам себе си и феновете на ЦСКА. Не само да ги предам, а и да ги продам - това е немислимо за мен."

"Със сигурност можеше и по-добре. Аз излязох в чужбина, когато бях на 28 години. Преди това, когато бях млад, имаше варианти да отида и в по-голям отбор, но така и не се получи. Може би нямах и късмет, но не съжалявам."

"Щастлив съм, че прекарах толкова години на терена. Спечелих много с ЦСКА. Дадох много на този отбор. Той ми даде много. Сега в Металург ме уважават. Доволен съм.

"Кой може дап спре любимата ми Барселона? Може би руската или американската армия (смее се). Не, на този етап няма. Сега ще видите в дербито с Реал Мадрид - пак ще е пет-шест на нула!"

"Барса се забавлява и затова хората я обичат. Това, което практикуват каталунците, трябва да влезе в учебниците с името "съвършеният футбол", завърши Велизар Димитров.

  Сподели
132