Левски ще вземе столичното дерби


В. Мухарски

Левски ще вземе столичното дерби

Левски - Локомотив София
Стадион: "Георги Аспарухов", София
Дата: 02.10.2011г.
Час: 18:00
Съдия: Антон Генов

Левски приема Локомотив София на "Герена" в мач от 8-ми кръг на родната "А" група. Преди седмица "сините" допуснаха тежка загуба в Разград от местния Лудогорец. Сега възпитаниците на Георги Иванов ще направят всичко по силите си да вземат столичното дерби.

Титулярният вратар на Локомотив София Валентин Галев продължава да лекува травма, но независимо от това той ще попадне в групата за мача на "железничарите" за гостуването на "Георги Аспарухов". Очаква се да не се рискува с него и стражът ще бъде резерва на Боян Пейков. Срещата на за Локо пропуска и защитникът Дарко Савич, който също е с травма. Всички останали футболисти са здрави и са на разположение на треньорския щаб на гостите.

"Прогнозата ми за срещата е хикс. На "Герена" се играе трудно, особено когато предния кръг Левски е загубил. Имам да им връщам за загубата в бенефиса ми. Винаги всеки има някъде да си връща. За това е и интересно, може да победим, може и да загубим. Наблюдавах мача им с Лудогорец и за мен Левски игра слабо. Нямаше как да спечелят. Сега обаче ще е различно. Видях доста слабости в играта на "сините" и се надявам да се възползваме от тях. Две загуби за 7 кръга не са малко и започват да тежат" бе коментарът на спортния директор на Локомотив София Георги Марков, който е и бивш играч на Левски и познава добре и този отбор.

Сержиньо Грийн от Левски ще може да вземе участие в срещата. Холандецът най-накрая тренира пълноценно, след като от мача с Лудогорец насам лекуваше контузия и се подготвяше на облекчен режим. Мениджърът на "сините" Георги Иванов-Гонзо ще има по-голям избор при определянето на стартовите 11 за срещата на "Георги Аспарухов". Очаква се Грийн пак да действа като централен защитник, а партньор този път да му бъде Ларс Рисп, а не Йордан Милиев, който ще бъде оставен на пейката заради незадоволителни изяви в последните срещи.

"Възпитан съм още като спортист да търся победата във всеки мач. Ако почнем да си мислим какво ще стане, то няма да стане. Левски от две години няма трофей. Във футбола, както и в живота нищо не е сигурно. Нашата цел е да станем шампиони. Не сме се отказали и не сме се отклонили от тази цел. Каквото и да си говорим Левски-Локо, това е мач - дерби. Нито подценяваме отбора на Локомотив, нито го надценяваме. Футболистите знаят силните и слабите страни на противника. Не се притеснявам от Локомотив, искам от моите футболисти да покажат това което могат и ако го сторят няма да имаме проблеми с мача", заяви Георги Иванов.

Последни 5 изиграни срещи:

Левски:

21 август Левски - Монтана 1:0 (А група)
27 август Левски - Ботев Враца 3:0 (А група)
11 септември Миньор Перник - Левски 0:1 (А група)
17 септември Левски - Литекс 3:2 (А група)
25 септември Лудогорец - Левски 2:1 (А група)

Локомотив София:

21 август Локомотив София - Берое 3:0 (А група)
28 август Видима - Локомотив София 2:2 (А група)
09 септември Локомотив София - Светкавица 4:1 (А група)
18 септември Славия - Локомотив София 2:1 (А група)
24 септември Локомотив София - Черно море 0:0 (А група)


Досегашни срещи:

Левски - Локомотив София

118 срещи
68 победи за Левски
26 равенства
24 победи за Локомотив София
Голова Разлика: 215:110 за Левски


Коефициенти от bet365:
Левски - 1.36
Равен - 4.33
Локомотив София - 7.00

Коефициенти от Offsidebet:
Левски - 1.33
Равен - 4.60
Локомотив София - 7.75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
161