Гонзо: Все още има шанс да сме първи


В. Мухарски

Гонзо: Все още има шанс да сме първи

Спортният директор на Левски Георги Иванов говори днес пред медиите и изказа мнението си за предстоящето столично дерби с Локомотив София.

„Единственият футболист, който има по-сериозни проблеми е Дани Младенов. Тази сутрин бе при лекаря на отбора, има температура и ще отпадне за мача. Другият, който е с проблеми е Фредерик Рисп. Той все още чувства дискомфорт отзад в бедрото и няма да е готов за мача. Всички останали футболисти за готови за утрешния двубой", каза Иванов.
„Една промяна ще има в състава ни, но няма да казвам каква е, защото има повече от 24 часа до мача и всичко може да се случи. Както виждаме Дани Младенов вчера беше здрав на тренировката, а днес момчето е с 39 градуса температура. Така че няма смисъл да обявявам състава", допълни Иванов.

„Притеснява ме естествено факта, че играем по един начин на „Герена" и по друг, когато гостуваме. Ако се върнем назад във времето и видим какви са фактите, в мачовете с Черно море и с Лудогорец се видя, че имаме колебание навън. Това може да се промени с много работа и промяна на манталитета. От много време повтарям, че имаме много нови футболисти, които все още не са свикнали с изискванията и целите в Левски. Не е хубаво, когато в единия мач играем добре, а в другия слабо. Сигурен съм, че с времето и с работата, която вършим, това нещо ще го преодолеем. Това което виждам последната седмица в тренировките е, че тези футболисти са амбицирани да покажат най-доброто от себе си", каза още Иванов.

„Тони Калво не показва това, което всички очаквахме. Това е факт. Всички чужденци и по принцип всички нови футболисти имат нужда от адаптация. Но това вече го говорим два - три месеца. При някои футболисти адаптацията върви по-трудно, при други е по-лесно. Явно стила и начина на игра в българския футбол не пасва на Тони. Аз съм убеден, че той има много по-голям потенциал от този, който показва в момента. Един футболист трябва да защитава качествата си на терена във всеки един мач. Какъв е бил преди, нас не ни интересува. Факт е, че в момента той не е това, което трябва да бъде", обясни Иванов.

„Когато очакванията към един футболист са големи, а той самия не ги оправдае, е нормално всички ние да си правим някакви равносметки. Това са хора, които са играли в други отбори, в други държави, водили са друг начин на живот. В един момент това нещо се променя и те изпитват трудности. Аз съм убеден, че имат качества и с времето ще ги покажат. Ние нямаме голям брой футболисти, за да имаме големи варианти. Опитваме се по най-добрия начин да ги вкараме във форма. Това са футболистите на Левски. Докато не се отвори трансферния прозорец, ще работим с тези играчи. Сега не е момента да говорим, какво ще се случи след два месеца и дали ще сменяме някой. Има още мачове до Нова година в които всеки футболист трябва да даде максимума от възможностите си", каза още Иванов.
„Загубата от Лудогорец е притеснителна, защото е втора за първите седем мача.
По-притеснителна е играта в мачовете с Черно море и Лудогорец. Всички ние го отчитаме това нещо. Нищо още не е загубено в първенството. Левски все още има големи шансове да стане първи или втори на полусезона. Към края на полусезона се срещат помежду си отборите, които имат претенции за челните места. Докато Левски мина два от конкурентите за първото място", каза Иванов.

„Информациите, че някои футболисти ще се тръгнат, не са верни. За да се договориш с един футболист да подпише нов договор е нужно време. От две седмици разговаряме с тези футболисти, имаме принципното им съгласие, така че остават малки детайли, които ще бъдат изяснени още другата седмица и ще подпишем договорите с тези които смятаме за нужно да останат", заяви още Иванов.

„Единствената ми мисъл в утрешния мач е победа. Възпитан съм още като спортист да търся победата във всеки мач. Ако почнем да си мислим какво ще стане, то няма да стане. Левски от две години няма трофей. Във футбола, както и в живота нищо не е сигурно. Нашата цел е да станем шампиони. Не сме се отказали и не сме се отклонили от тази цел. Нормално, имаме лъкатушения в изявите си, но това е разбираемо, предвид новите футболисти, които имаме. Ако от 19 човека осем са нови то това е половин отбор", обясни Иванов.

„Утре излизаме срещу един отбор, който ще е мотивиран да вземе нещо на „Герена". Каквото и да си говорим това е мач - дерби. Нито подценяваме отбора на Локомотив, нито го надценяваме. Футболистите знаят силните и слабите страни на противника. Не се притеснявам от Локомотив, искам от моите футболисти да покажат това което могат и ако го сторят няма да имаме проблеми с мача", завърши Иванов.

  Сподели
170